Tromsø holdt endelig nullen - men ble kun poengdeling

For andre gang i år holdt TIL nullen, men igjen fungerte det ikke foran motstanderens mål.

SPILTE: Lasse Nilsen spilte sin første kamp fra start for TIL siden mai i fjor da TIL holdt nullen borte mot Vålerenga.  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

fotball
Vålerenga-TIL 0-0

Mål:

Sjanser: 2–2

Cornere: 7–4

Gult kort: Christian Landu-Landu, TIL.

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL.

Tilskuere: 10.149

TIL åpnet brukbart i Vålerengas siste kampå på Ullevaal stadion, men et par svake pasninger fra Aron Sigurdarson, forhindret TIL fra å omsette brukbare muligheter til sjanser.

Like før 14 minutter forsøkte samme Sigurdarson seg fra vel 20 meter med et skudd som VIF-keeper Adam Kwarasey måtte gi retur på, men ingen TIL-spillere var på rett plass til rett tid for å banke inn returen i mål.

Etter 25 minutter var det nære på for hjemmelaget da Bård Finne fikk ballen på løp i god skuddposisjon, men en uhyre viktig blokk fra Simen Wangberg, sørget for corner.

I 33. minutt var det TIL som var nære på da Gamst Pedersen slo en nydelig stikker mot Gjermund Åsen som fant Thomas Lehne Olsen i feltet, men avslutningen gikk en meter til side for mål.

Kampen ebbet målløs ut til pause i en omgang der TIL var helt på høyde med Vålerenga.

Dobbelt-avslutning

Vålerenga startet med å presse høyt i 2. omgang og i 55. minutt strøk en avslutning fra Ghayas Zahid borterste stolpe forbi Gudmund Kongshavn.

Etter 62 minutter gjorde trener Simo Valakari grep og satt inn Elhadji Mour Samb for Aron Sigurdarson.

Få minutter senere var TIL nære på atter en gang med en dobbeltsjanse der først Lasse Nilsen og så Gjermund Åsen avsluttet fra skrått hold, men begge skuddene ble avverget av Kwarasey.

Tam foran mål

På tampen bøget det litt fram og tilbake i en kamp som så ut til å kunne bikke alle veier.

Med ni minutter igjen å spille satt TIL inn millionspissen Slobodan Vuk for Thomas Lehne Olsen. To minutter senere kom Jostein Gundersen inn for Hans Norbye.

På tampen kom Mour Samb alene igjennom, men fikk ikke kontroll over ballen og rotet vekk en god mulighet. TIL greide med andre ord ikke denne gangen heller å få ballen i motstanderens mål.

Men TIL greide å holde nullen for første gang siden 9. april (3-0-seier hjemme mot Sogndal, journ.anm.). Dette var andre gang på 18 forsøk i år at TIL har holdt nullen. Men ett poeng er for lite for TIL som fortsatt er sist på tabellen med sine 15 poeng.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball