Tromsø-klubb får 10.000 kroner for kjempetalentet

Stabæk må ikke grave veldig dypt i pengeskrinet for å sikre seg det de mener er Norges største talent i Marie Dølvik Markussen (16).

TIL STABÆK: Marie Dølvik Markussen (16).  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

Tromsøjenta er i ferd med å tegne en treårig proffkontrakt med årets suverene seriemester og cupfinalist.

Stabæk-trener Øyvind Eide sier følgende om 16-åringen:

– Marie er et av de største, om ikke det største talentet, vi har i Norge under 18 år. Derfor er det ekstremt hyggelig at hun velger oss. Hun kan bli en nøkkelspiller både for oss og landslaget i løpet av relativt kort dersom hun tar ut potensialet sitt, sier han.

Eide forteller at Markussen går rett inn i A-stallen neste år.

— Hun er blant de 22 spillerne som kan bidra i Toppserie og Champions League. Hun vil få sjanser, lover han.

Store forskjeller

Men Stakkevollan IF blir ikke rik av å sende fotballtalentet videre ut i fotballverden.

Litt avhengig av forutsetningene, er utdanningskompensasjonen generelt cirka ti ganger lavere for jentespillere enn for guttespillere.

Stakkevollan får 1.500 kroner for de fire årene Dølvik har vært i klubben mellom 12 og 15 år. For det siste året deles beløpene 6.750 kroner for Stabæk som ”kategori 1”-klubb og 2.500 kroner for Stakkevollan som klubb i kategori 3 på to.

Dermed ender totalbeløpet som Stakkevollan har krav på på 10.625 kroner.

– Man stusser litt over forskjellen mellom damer og herrer. Men det er hvertfall noe som kan utgjøre litt for et damelag, sier NFF-konsulent Remy Uteng.

Men i Stakkevollan – med et årsbudsjett på cirka 2 millioner kroner – så klager man ikke.

– Det er jo flott. De har jo betalt medlemsavgift og kontigent, og drevet dugnad. Jeg synes det er fantastisk at man får noe i det hele tatt. Det er hennes talent. At vi har vært så heldig og fått sett utviklingen har bare vært en fryd. Det har vært utrolig givende, sier daglig leder i Tromsø-klubben, Roshild Jensen.

Rammene på plass

Hun forteller at klubben gjort det de kan for å legge til rette for at Dølvik Markussen har kunnet utvikle seg.

– Marie har fått det som alle de andre guttespillerne våre har fått. Hun har fått full tilgang til bobla og trent mye egentrening på lørdag- og søndagsmorgen. Det har alle i vår klubb som har fortjent det, de har fått muligheten til å ta seg inn på egenhånd.

Nå er man spente på å se talentet ta neste steg.

– Hun er klar for det. Jeg sitter bare å venter på utenlandske klubber skal melde interesse, men Marie har lyst til å gå via den norske toppserien, sier Stakkevollan-trener Lars Pedersen.

Han tror også at talentet, som fyller 17 år i februar, vil finne seg til rette i Oslo.

– Hun har fått et bra nettverk der nede, hvor hun også har slekt. Det skal fungere utenfor banen også, sier treneren.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball