Tromsø-kompisene om Ulrik (19): - Det er utrolig fortjent

Stortalentet fikk starte mot Arsenal. Nå hylles han av kompisene.

SPILTE HELE KAMPEN: Ulrik Yttergård Jenssen spilte hele kampen mot Arsenal i Emirates Cup. Her i duell med Arsenal-stjerne Alex Oxlade-Chamberlain.  Foto: BPI/Digitalsport

fotball

ARSENAL — LYON 6-0

I dag spilte Ulrik Yttergård Jenssen foran 60.000 tilskuere på Emirates mot Arsenal i Emirates Cup. Selv om kampen endte med en overlegen 6-0-seier til The Gunners, så hadde stortalentet fra Tromsø ingen grunn til å henge med hodet, for prestasjonen var bedre enn mange av det Lyon-stjernene presterte.

— Han har fått kamper på høyt nivå på kort tid, noe som gir masse læring. Ikke bare på selve spillet, i dag var det opp mot 60.000 tilskuere og motstandere som er av det beste i verden. Det er referanser, det, og det betyr å jobbe hardt videre, sier Ulriks pappa Truls Jenssen til iTromsø. Pappa Jenssen var til stede i London for å se sønnen spille.

— Inspirende

Det at Yttergård Jenssen spilte hele kampen mot et av verdens beste fotballag er noe mange i Tromsø fikk med seg. Blant annet bestekompis og tidligere klassekamerat Elias Skogvoll (18).

— Det er jo artig å se at han lykkes så bra. Jeg vet at han har jobbet seriøst og godt, og det er motiverende for oss fotballspillere i Troms å se at det går an å gjøre det her også. All ære til han for det han har prestert. Å spille mot Arsenal på Emirates er helt sykt, sier Skogvoll til iTromsø.

Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Arsenal i London.  Foto: BPI/Digitalsport

Skogvoll er midtbanespiller for TUIL, og mener det har mye å si for fotballen i Troms det Yttergård Jenssen leverer.— Det er veldig inspirende å se. han er en lokal unggutt som viser at det er mulig å bli god i Tromsø.

Storebror og Kaiserslautern-spiller Ruben Yttergård Jenssen gleder seg stort over det lillebror får til.

— Jeg fikk ikke sett kampen, men utrolig tøft å få spille mot Arsenal, selv om resultatet ble som det ble. Det var heldigvis bare en treningskamp som ikke betyr noe, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

— Det er helt klart en tillitserklæring at han spilte 90 minutter, legger storebror til.

KOMPISER: Ulrik blir hyllet av kompiser i Tromsø. Her sammen med Mikael Norø Ingebrigtsen, Elias Skogvoll, Fredrik Bakkelund og Ulrik Yttergård Jenssen.  Foto: Øyvind Sivertsen

Fredrik Bakkelund (18) har også gått i klasse med Yttergård Jenssen, og er i likhet med Skogvoll full av lovord om stortalentet.— Det er utrolig gøy å se hvor bra han gjør det. Jeg vet at han jobber steinhardt, så det er velfortjent at han får det til. Det er veldig inspirerende for oss som spiller fotball i Troms å se han klarer det, sier Bakkelund.

Var på besøk hos Ulrik

Skogvoll og Yttergård Jenssen har lenge vært gode venner, og TUIL-spilleren har tidligere vært i Frankrike for å besøke kameraten sammen med TIL-spiller Fredrik Michaelsen.

— Vi ble tidlig kjent med hverandre gjennom fotballmiljøet, og det var artig å treffe ham og se at han trives godt i klubben og byen, sier Skogvoll.

Yttergård Jenssen var den klart yngste av de som startet for Lyon i dag, og var blant annet nært å få en assist i dagens treningskamp mot Arsenal, men innlegget hans ble stoppet før den nådde stjernespissen Alexandre Lacazette.

— Det viser at han er godt inni klubben. Det er bare å kjøre på videre, for selv om det blir utrolig vanskelig å spille seg inn i et av verdens beste fotballag, så har jeg stor tro på at han klarer det, sier Skogvoll.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball