Tromsø nekter å tape – kriget seg til sterkt poeng i Bergen

To kanonskudd fra til sammen 35 meter sørget for TIL-poeng i siste seriekamp.
fotball

BRANN - TROMSØ 2–2

TIL reiste til Bergen med fire strake seirer i bagasjen. Den seiersrekken ble brutt i den siste kampen for sesongen da oppgjøret mot Brann endte 2–2. Resultatet gjør at TIL ender som nummer 11 i Eliteserien – bare to poeng bak Kristiansund på syvendeplass. Simo Valakari har på sine 14 kamper som sjef tatt utrolig sterke 24 poeng.

– Godt å se den gå inn

Sogndal berget plassen etter å ha slått Vålerenga 5–2. Førstnevnte skal dermed møte Ranheim i kvalik. Dermed rykker Aalesund ned til 1.-divisjon sammen med jumboen Viking og skal neste år møte TUIL i Tromsdalen.

For TILs del var den første målscoreren av den litt usannsynlige slaget. Ikke siden 24. juli 2016 har Kent-Are Antonsen scoret i Eliteserien. Heller ikke Magnus Andersen som scoret 2-2-målet etter 75 minutter, hadde scoret i Eliteserien 2017. Han hadde ikke scoret siden 21. august i fjor.

– Det er et langt kast som til slutt faller ned til meg i feltet der. Godt å se den gå rett inn, sa Antonsen til Eurosport i pausen om målet sitt.

– Vi kom bedre med etter hvert. I starten var vi usikre og de får et overtak på oss. Så kjemper vi oss inn i kampen igjen etter å ha lagt om formasjonen litt, sa Antonsen videre.

JUBEL: TIL-spillerne jubler for 1–1-scoringen på Brann stadion.  Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Drømmescoring

Men den store snakkisen kom 10 minutter etter pause. På skorpionvis klarte Branns Peter Orry Larsen å få opp foten slik at ballen traff hælen hans i lufta fra fem meter.

Ballen gikk rett i nettet og er en kandidat til årets mål. TIL-kaptein Wangberg så ut til å ha kontroll på Larsen, men så nok ikke det akrobatiske grepet komme. Flaks eller ikke, målet var en realitet, og dermed 2–1.

TIL fikk en marerittstart på kampen da Brann scoret 1–0 etter bare halvannet minutt. Det kunne blitt både 2–0 og 3–0 i løpet av de neste 20 minuttene da hjemmelaget skapte sjanse på sjanse.

Thomas Lehne Olsen kunne scoret da han ble spilt igjennom av spisskollega Runar Espejord etter snaue kvarteret. Avslutningen gikk dessverre for TILs del utenfor.

FAKTA

Eliteserien, 30. runde

Brann stadion, søndag

Brann 2(1)

TIL 2 (1)

Mål: 1-0 Ludcinio Marengo (2 min.), 1-1 Kent-Are Antonsen (45 min.), 2-1 Peter Orry Larsen (56 min.), 2-2 Magnus Andersen (76 min.)

Gult kort: Jonas Grønner, Brann. Ulrik Yttergård Jenssen, TIL.

Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar

Tilskuere: 9.941

Mer skapte ikke TIL før Antonsen slo til rett før pause og dermed gikk TIL noe ufortjent inn i garderoben med uavgjort.

– Det var en tøff start, men så kom vi tilbake i kampen. Vi spilte ikke så verst, men må forbedre oss i den andre, sa Valakari til Eurosport.

Utlignet

Etter pause var TIL mer med før Brann gikk opp til 2–1 etter 55 minutter. Et mål som preget kampen og gjorde at Brann tok mer styringa.

TIL ga likevel ikke opp. Runar Espejord ble byttet ut til fordel for Mikael Norø Ingebrigtsen etter timen spilt. Så kom muligheten «Gutan» hadde ventet på. En corner fra Gamst ble klarert ut til Magnus Andersen. Fra 17 meter skjøt han i lengste hjørne, og keeperen måtte se ballen gå i mål. Hjemmelaget mente at Thomas Lehne Olsen skygget for Brann-keeperens sikt, men målet ble godkjent trass i offsideprotestene.

– Det er vanskelig å si om det var offside fra min vinkel. Det er tett der, men jeg er glad målet ble godkjent. Vi er fornøyde med 2–2 fordi Brann er et godt lag. Vi har hatt en fantastisk høst og tør å spille her nede, sa Andersen til Eurosport etter kampen.

På spørsmål om hva Simo Valakari har tilført etter at han kom i sommer, svarer Andersen følgende:

– Simo har fått en fantastisk trygghet i laget. Noen ganger går det litt trådt, men vi fortsetter å tørre å spille, sa Andersen til Eurosport.

Etter 82 minutter kunne Jostein Gundersen, som kom inn for Magnar Ødegaard etter en halvtimes spill, avgjort. Men skuddet etter en corner gikk over. I de siste minuttene av sesongen var det TIL som ville mest, men ble reddet av keeper Kongshavn som hadde en kjemperedning på overtid.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball