Tromsøværing aktuell for tre 1.-divisjonsklubber - vurderer også Sverige og Island

Tomas Kristoffersen (24) er i søkelyset til tre 1-divisjonsklubber etter Sandnes Ulf-exiten - blant dem TUIL.

Tomas Kristoffersen er ferdig i Sandnes Ulf.   Foto: Pål Christensen

fotball

iTromsø brakte søndag kveld nyheten om at Kristoffersen er ferdig i Sandnes Ulf etter bare en sesong.

Årsaken skal etter det iTromsø kjenner til være uenighet med trener Bengt Sæternes. Selv ønsket ikke Kristoffersen å kommentere dette til iTromsø søndag.

FFK uaktuelle

Dermed må Kristoffersen på klubbjakt foran 2018-sesongen, selv om han egentlig hadde kontrakt i Sandnes ut også dette året.

– Tomas har signalisert at han minst vil spille i 1. divisjon eller høyere i Norge, sier agent Remi Wulff til iTromsø. Dermed er Per-Mathias Høgmos Fredrikstad uaktuelt, og etter det iTromsø kjenner til skal klubben ha sjekket muligheten for å hente Kristoffersen.

Wulff sier at han har vært i kontakt med tre klubber i 1. divisjon, blant disse TUIL, om neste sesong.

– TUIL vil være et trygt valg. Han vet hva de står for, og de vet hva han står for. Men Tomas ønsker å vurdere litt andre muligheter før han tar en avgjørelse, sier Wulff.

I TUIL er det ikke først og fremst på midtbaneplass det er behov for forsterkninger. Men like fullt kan Kristoffersen være aktuell.

– Vi følger med Tomas. For han er det to løsninger. Enten fortsetter han ute for en god klubb, eller så kan han komme tilbake til oss, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

TIL har også vært inne i bildet de siste årene når det gjelder Kristoffersen.

– Vi har ikke diskutert Tomas i dette vinduet, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Sjekker Island og Sverige

I tillegg har Wulff kontakter i Eliteserien på Island, samt nivå to i Sverige.

– Vi sjekker noen muligheter der. Det viktigste for Tomas er å komme til en god klubb som vil satse på han, sier Wulff.

Planen er å ha noe klart i løpet av kort tid.

– Her må vi være effektive og sjekke ut hvem som er interesserte, slår Wulff fast.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball