Tyske klubber så Veton Berishas storspill mot Vålerenga

Agent Jim Solbakken er ganske sikker på at det kommer tilbud som vil friste Viking-angriperen innen et par uker.

Veton Berisha har storspilt for Viking denne sesongen, og har et ønske om å prøve seg utenlands dersom riktig klubb kommer på banen. Det tror hans agent vil skje i løpet av de neste ukene.  Foto: NTB scanpix

fotball

Stavanger (aftenbladet): Veton Berisha er 21 år, har scoret sju mål og lagt ned en arbeidsinnsats enhver trener må elske så langt denne sesongen. Viking-trener Kjell Jonevret er så begeistret for sin angriper at han søndag kveld, etter 3-4-tapet for Vålerenga, utpekte Berisha som både hjertet og motoren i laget.

— Veton er definisjonen på å blø for drakten. Det er liten tvil om at han er utrolig viktig for oss, og at Viking vil bli et helt annet lag uten ham. Så det er klart jeg håper han blir, sa Viking-treneren.

— Berisha får tilbud som frister

Aftenbladet vet at flere norske klubber har tatt kontakt i håp om å sikre seg Berisha i sommer. Hans agent Jim Solbakken er imidlertid krystallklar på at det er uaktuelt. Det blir enten utlandet eller ny kontrakt i Viking.

— Det er mange utenlandske klubber som følger ham tett og har gjort det i en lang periode. Jeg føler meg ganske sikker på at Veton vil få tilbud som frister ham til å dra i sommer, legger Solbakken til.

...det internasjonale markedet og nivået er så mye høyere enn i den hjemlige eliteserien at han nok trenger et par gode kamper mot internasjonal motstand for å overbevise klubbsjefer.

Aftenbladet vet at Veton Berisha allerede har flere tilbud fra klubber som han i utgangspunktet ikke ønsker å gå til. Aftenbladet kjenner også til at det er reell interesse fra to-tre klubber i 2. Bundesliga, det nest øverste nivået i Tyskland. Det er et slikt nivå som blir ansett som passende for Berisha.

Får uansett 2,5 mill.

Aftenbladet vet også at to av disse tyske klubbene var til stede på Viking stadion da Berisha scoret to mål og var Vikings soleklare ener mot Vålerenga søndag kveld.

Dersom Berisha forsvinner gratis til utlandet i sommer, kan Viking regne med å få rundt 2,5 millioner i utdanningskompensasjon for ham. Summen er beregnet ut fra at han går til et nivå nest øverst i Tyskland eller for eksempel til toppdivisjoner i litt mindre ligaer.

Veton Berishas kontrakt med Viking løper ut 30. juni. Det betyr at Berisha bare kan ha cupkampen mot Arendal og seriekampene mot Lillestrøm, Bodø/Glimt og Sarpsborg igjen.

Møter Bosnia og Østerrike

Nå er det ingen automatikk i at en slik spiller med utgående kontrakt får gode tilbud fra utlandet. Klubbsjefer og trenere i utenlandske ligaer kjøper sjelden norske spillere ut fra hva de presterer for klubblaget sitt. Til det er usikkerheten for stor rundt nivået i den norske serien.

Dessuten har ikke Veton Berisha høyden utenlandske klubber ønsker for spillere i hans posisjon som én av to spisser på topp.

Spillere som Berisha må imponere og lykkes når de spiller landskamper. Når de møter god motstand. Derfor blir det norske U21-landslagets EM-kvalifiseringskamper på hjemmebane mot Bosnia og Østerrike 13. og 16. juni viktige for Berisha. Landslagstrener Leif Gunnar Smerud har tatt Berisha ut til disse kampene.

— Berisha er i ferd med å gjøre jobben min enklere ved å prestere som han gjør. Men det internasjonale markedet og nivået er så mye høyere enn i den hjemlige eliteserien at han nok trenger et par gode kamper mot internasjonal motstand for å overbevise klubbsjefer, bekrefter Solbakken overfor Aftenbladet.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA VIKING-VÅLERENGA: