USA-stjernen har spilt med Pirlo og Villa: – Å ta ett år i Tromsø hadde vært morsomt

IFK Gøteborg-spiller Mikkel Diskerud (27) håper å sjarmere TIL-treneren med litt tiki-takaspill på fredagens internkamp.

Mikkel Diskerud på Alfheim torsdag ettermiddag.  Foto: Rune Robertsen

fotball

Diskerud skal tilbringe seks dager i Nordens Paris sammen med kjæresten Mia Sjøthun, som er fra byen. Da passet han på å besøke gamle venner på Alfheim, og trente med laget torsdag. Fredag skal han etter all sannsynlighet spille en internkamp.

Den Oslo-fødte 27-åringen som har en rekke landskamper for USA kjenner godt til Simen Wangberg og Morten Gamst Pedersen fra tiden sin i Rosenborg.

Han trente senest med TIL i januar i Skarphallen. Siden da har han blitt utleid fra New York City til IFK Gøteborg. En utlånsavtale som ifølge transfermarkt går ut i slutten av måneden. Ifølge det amerikanske nettstedet ESPN ble Diskerud kjøpt ut av kontrakten allerede i mars.

Kan bli aktuelt på sikt

Men hva som skjer med Diskerud videre er han ikke så snakkesalig om. Det er han derimot om oppholdet nordpå.

– Nå er jeg på ferie, og vil må jeg slappe av. Det er private årsaker til at jeg tar turen siden jeg har kjæresten her. I fjor ville TUIL at jeg skulle trene med dem, men jeg har jo gode venner her på Alfheim, så da blir det litt vanskelig, sier Diskerud til iTromsø .

– Er oppholdet på Alfheim rent vennskapelig eller ser du for det at det kan bli noe mer?

– Mest vennskapelig akkurat nå, men man skal aldri si aldri i fotballen. Det er kjempehyggelig å få vært her. Hvis jeg har noen kompiser som spiller her er det interessant. Akkurat nå er det ikke aktuelt, men senere i livet hadde det vært morsomt med et halvt år eller ett år, sier Diskerud ikledd Mushaga Bakengas treningstøy med nummer 42 på.

– Jeg har nummer 42 i IFK Gøteborg også, så det passer bra, sier Diskerud, som i Norge er mest kjent for karrieren sin i Stabæk og nevnte RBK.

– Jeg håper jeg får sjansen i en ankerrolle i interkampen. Må sjarmere treneren litt, sier Diskerud.

Imponert av Wangberg

Inntil sist vinter trente han fast med verdensstjerner som David Villa og Andrea Pirlo. Overgangen til å trene med tidligere lagkamerat Simen Wangberg i Tromsø sier han følgende om:

– Han har ganske lik humor som Pirlo. Jeg skal ta en lunsj med Simen og høre hvordan han har klart å score seks mål i år for TIL. Så mange mål har jeg ikke scoret på en sesong, og jeg er overrasket over at han har fått det til, sier Diskerud til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball