Ulrik (18) vil snyte Zlatan og PSG for seriegullet

— Muligheten er stor, sier Norges ukjente Frankrike-proff.

Ulrik Yttergård Jenssen og lagkameratene på Lyon jubler vilt etter å ha slått ut Saint Etienne i 8.delsfinalen av den franske U19-cupen hjemme på Stade Gerland.  Foto: iTromsø

fotball

Mens Martin Ødegaard (16) er verdenskjent B-lagsspiller i treningsgruppa til Real Madrids A-lag, er en nordmann i samme situasjon hos serielederen i Frankrike langt mer ukjent.

Ulrik Yttergård Jenssen, lillebroren til landslagsspiller og Kaiserslautern-proff Ruben, trener opptil flere ganger ukentlig med laget som nå kjemper en intens gullkamp med søkkrike Paris Saint-Germain og superstjernen Zlatan Ibrahimovic om gullet om Ligue 1. Med fem seriekamper igjen leder Lyon serien på målforskjell, men PSG har én ekstra kamp til gode.

— Muligheten er stor for gull, mener Ulrik Yttergård Jenssen.

— Det handler om å vinne de siste kampene. Noe som er mulig. Stemningen i troppen er god, samtidig er kanskje det viktigste å sikre en plass blant de to beste som gir plass i Champions League også neste sesong, sier 18-åringen.

Med seks poeng ned til Monaco har Lyon foreløpig god kontroll på den situasjonen.

Håper på debut

Tidligere i årets sesong har både Ulrik Yttergård Jenssen og trenere i Lyon snakket om at tromsøgutten kan få sin A-lagsdebut i løpet av årets sesong.

— Ulrik får sjansen når han er klar. Det er kanskje ikke ennå, men han er voldsomt fokusert og dedikert i treningsarbeidet. Han tar steg hele tiden, sier B-lagstrener Gilles Rousette.

— Jeg hadde håpet å være på benken et par ganger og kanskje et mulig innhopp. Men det kan bli vanskelig nå med tanke på at gullet er innen rekkevidde, sier Jenssen.

De siste ukene har den faste B-lagsspilleren blitt hentet inn i U19-laget, som ønsker å vinne den franske juniorcupen. 3. mai spiller laget semifinale.

— U19-cupen er veldig viktig for franskmenn. Og for Olympique Lyonnais som klubb, for selv om klubben har det beste akademiet i Frankrike, så har ikke OL vunnet cupen på nesten 20 år, forteller 18-åringen, som var kaptein da laget vant kvartfinalen i mars.

Neppe sommerlån

Selv om spilletid for A-laget foreløpig har uteblitt, er det lite som tyder på at Jenssen vil søke lykken andre plasser med det første. Amatørkontrakten med Lyon, på nivå med en vanlig eliteseriekontrakt, varer ut juni 2016. — Etter planen kommer han til å starte sesongoppkjøringen med A-laget over sommeren. Så blir det tatt en beslutning deretter om eventuell proffkontrakt. Signalene fra klubben er at de er veldig fornøyd med Ulrik, men det er et nåløye, sier agent Kent Karlsen.

TIL har tidligere undersøkt om det kan være mulig å låne Ulrik fra Lyon.

— Ulrik og Truls (Jenssen, far) vet at døra alltid vil være åpen for ham i TIL. Vi heier på ham i Lyon og håper at han lykkes der og håper heller at han klarer det, og så håper vi at han kan spille for TIL i fremtiden, sier sportssjefi TIL, Svein-Morten Johansen.

Slik avgjøres gullkampen i Ligue 1:

Lyon:

 • Reims (B)
 • Eviàn (H)
 • Caen (B)
 • Bordeaux (H)
 • Rennes (B)

Paris Saint-Germain:

 • Lille (H)
 • Metz (H)
 • Nantes (B)
 • Guingamp (H)
 • Montpellier (B)
 • Reims (H)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball