United-legendene håper på drømmemøte i FA-cupen

United-legendene Paul Scholes og Nicky Butts klubb Salford City håper på avansement i FA-cupen fredag kveld.

KLUBBEIERE: Manchester United-legendene Paul Scholes og Nicky Butt (til høyre).  Foto: Paul Greenwood / BPI / Digitalsport

fotball

For tre uker siden gikk Paul Scholes, Gary Neville og Nicky Butt bananas da Salford City slo Notts County i FA-cupen. Det kan bli enda mer jubel fredag kveld. Da kommer Hartlepool på besøk, og vinner Salford City er laget klar for 3. runde, og med det en teoretisk mulighet til å møte storebror Manchester United.

— Da vi sendte Notts County ut av FA-cupen, minnet det meg om da jeg som ni år gammel så Oldham svært overraskende vinne flere cupkamper. Det var en opplevelse jeg nesten hadde glemt, sier Paul Scholes i et intervju med Daily Mail.

United-legenden eier deler av klubben sammen med sine tidligere lagkamerater Phil og Gary Neville, og Nicky Butt. På grunn av jobben som trener i Valencia, var Phil Neville den eneste av kvartetten som ikke var til stede på Moore Lane da laget fra det syvende nivået i engelsk fotball sendte League Two-laget Notts County ut av FA-cupen.

FEIRING: Paul Scholes og Gary Neville feirer avansement i FA-cupen etter at Salford City slo Notts County i første runde. Fredag kveld spilles andre runde i den tradisjonsrike turneringen. Gary Neville har etter dette tatt over som hovedtrener i spanske Valencia.  Foto: Matt West / BPI / Digitalsport

Fredag vil heller ikke Gary Neville være til stede, i og med at han overtok trener-ansvaret i Valencia tidligere i uken, og med det får sin bror med som assistent ut resten av sesongen.

BBC-rekord

Hele tre og en halv million britiske tv-seere var vitne til triumfen, noe som er BBC-rekord for denne runden i FA-cupen. De fikk se de tidligere Manchester United-profilene hoppe og juble etter seieren, og de vil være til stede igjen fredag.

— Etter å ha spilt profesjonelt i tjue år, er det noe helt annet å være fan igjen. Det er ikke det samme presset, men vi var alle nervøse de femten siste minuttene mot Notts County, minnes Scholes.

Eierne er alle involvert i klubben på en aktiv måte. En eller flere av dem er vanligvis på Moore Lane og møter motstanderlagets ansatte og eiere før kamp, og så ofte de kan er de til stede på kampene, hjemme som borte.

TV-dokumentar

BBC laget et dokumentarprogram kalt Out Of Their League om klubben og eierne, og en av de mest interessante scenene var da Gary Neville irettesatte bror Phil og Paul Scholes for at de måtte slutte å snakke så mye med manageren.

— Vi påvirket ikke jobben hans, men etter den episoden skjønte vi at vi måtte trekke oss litt tilbake, og overlate til manageren å styre det hele. Men foran hver kamp diskuterer vi som alle andre supportere laguttak, og har våre meninger om hvem som bør spille, sier Paul Scholes.

Stort potensial

Ambisjonen til klubben er å ta steget opp i det profesjonelle ligasystemet.

— Det vil ta tid, kanskje ti år. Men det bor 240.000 i Salford-området, det er sammenlignbart med Southampton, Bolton og Barnsley, så hvorfor ikke, spør Scholes.

Med seier mot Hartlepool lever drømmen om at de fire eierne med fortid i United vil være på Old Trafford tidlig i januar, og håpe at Manchester United skal tape – hvis Salford City blir motstander!