United og Bournemouth får spille sin siste seriekamp 17. mai

Seriekampen utsatt etter funn av bombe-lignende gjenstand på Old Trafford.

FÅR SPILLE: Gutta i Manchester United spiller sin siste seriekamp for sesongen tirsdag. Bournemouth står på motsatt banehalvdel.  Foto: Matt West / BPI / Digitalsport

fotball

Premier League skulle etter planen avsluttes søndag, men Manchester United og Bournemouths oppgjør på Old Trafford ble avlyst etter at politiet fant en mistenkelig gjenstand på stadion.

Etter at en bombegruppe kom til arenaen og foretok en kontrollert sprengning av bomben, viste det seg å være en falsk bombe.

Les også:

Kampen skal nå spilles på 17. mai klokken 21.00. Det melder Premier League i en uttalelse via sin Twitter-konto.

— Vi ønsker å takke Manchester United-personellet, politiet og andre nødetater, for alt arbeidet de la ned i dag, og ikke minst når det gjelder å arrangere kampen tirsdag, skriver Premier League.

Ingen av lagene har for øvrig noe særlig å spille for. Manchester United mistet i realiteten sin sjanse til en gjev topp fire-plassering, da byrival Manchester City snøt den for dem i dag. Sjansen er liten - Manchester United må i så fall vinne med hele 19 mål dersom de skal klare å ta fjerdeplassen.

Politiet bruker søkshunder på Old Trafford etter funn av det som omtales som en mistenkelig pakke.   Foto: Reuters

Falsk bombe

Det var få minutter før planlagt kampstart klokken 16.00 søndag at deler av Old Trafford ble evakuert. Senere viste det seg at de altså hadde funnet en mistenkelig gjenstand, som i følge flere britiske medier skal ha vært en mobiltelefon festet til et rør, med ledninger stikkende ut.

Etterhvert ble hele stadion evakuert, og bombegruppen fikk sette i gang med arbeidet. Politiet foretok en kontrollert sprengning av gjenstanden, som etter nærmere undersøkelser viste seg å ikke være en bombe — bare noe som lignet ekstremt.

Les også:

Aftenposten har snakket med norske supportere på stedet, som kunne melde om fullt kaos under evakueringen.

— Det ble sagt "Code red" over høyttalerne 15 minutter før start. Vi fikk beskjed om å forlate stadion, sa Sindre Rosenborg til Aftenposten.