United slo tilbake etter fadesen i Europa – klare for semifinale

Romelu Lukaku viste frem sin store styrke da Manchester United slo ut Brighton av FA-cupen.
fotball

MANCHESTER UNITED – BRIGHTON 2–0

Manchester United var sugne på revansj etter Champions League-exiten mot Sevilla i midtuken. Det gjorde de, med seier over Brighton. Mål av Romelu Lukaku og Nemanja Matic sendte de røde fra Manchester til semifinalen i FA-cupen.

Det ble dermed en etterlengtet opptur, uten at manager José Mourinho var helt fornøyd av den grunn.

– Jeg likte ikke kampen. Vi mangler personlighet og vi så ikke ut til å ha lyst til dette. Vi spilte ikke som vi skulle. Jeg er glad for resultatet, men ikke for prestasjonen, sa Mourinho til BT Sport.

For et godt organisert Brighton skulle skape trøbbel i FA-cupens kvartfinale. Heller ikke værforholdene med snø gjorde det enkelt.

Rundt halvtimen var spilt da det begynte å koke på Old Trafford. Først ut var det Juan Mata som nesten fikk hull på byllen etter et lekkert veggspill. På en påfølgende corner traff Chris Smalling stolpen fra kloss hold.

Matic med assist

Like etter hadde Brighton sin store sjanse i omgangen da Lewis Dunk headet etter en corner, men keeper Sergio Romero avverget.

37 minutter var spilt da Romelu Lukaku stanget inn 1–0 på bakerste stolpe etter et presist innlegg fra Nemanja Matic.

Dermed kunne United gå til pause med ledelse.

Brighton presset på

1–0 er på ingen måte en trygg ledelse, og Brighton ga ikke opp. Etter 67 minutter hadde Jürgen Locadia en stor sjanse da han fikk heade etter innlegg fra Solly March.

Men i stedet for utligning ble det hjemmejubel etter 84 minutter. Kampen var i realiteten avgjort da Nemanja Matic headet inn 2–0.

Nemanja Matic avgjorde kvartfinalekampen da han satte inn 2–0.  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Dette var så absolutt ingen stor fotballkamp å se på, og det var et antiklimaks for dem som hadde sett Liverpool leke med Watford (5–0) tidligere på lørdagskvelden.

Manchester United gjorde imidlertid jobben og er klar for semifinale i FA-cupen.

– Typisk Manchester United. Kalkulert lavrisikofotball, sier Viasat-ekspert og Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.