Utelukker ikke at det kan bli to signeringer på «deadline day»

Russiske Shamil Gasanov (24) er fortsatt i Tromsø i fall TIL vil signere ham. Det avgjøres i morgen. Og trener Simo Valakari utelukker ikke at det også kan komme en spiss inn.

JOBBER: Simo Valakari har mange baller i luften.  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

fotball

I helgen presenterte TIL selv en nyhet på sine egne sider om den tidligere Anzhi-spilleren Shamil Gasanov (24), som kom på et forhastet prøvespill til Tromsø.

Den russiske midtbanespilleren får i morgen en aller siste trening med TIL på å vise seg verdig en kontrakt med Gutan ut året.

– Han (Shamil Gasanov) er fortsatt i Tromsø, så vi skal avgjøre rundt ham etter jeg får sett han på en siste trening. Det får bli med U19/reservelaget, så tar vi en avgjørelse rundt ham etter jeg har sett han da, sier Simo Valakari til iTromsø.

Men mye tyder på at russen blir TIL-spiller i morgen.

– Det er noen signaler som tyder på at han kan bli en god signering for oss, sier Valakari.

Kan bli én til

Samtidig lukker ikke Valakari døren for at TIL også kan hente en annen spiller, muligens også en spiss.

– Sykere ting har skjedd i fotballen. Det kan også være noen av våre går ut, det er mye interesse for flere våre spillere, men jeg tror alle ønsker å bli i Tromsø og er dedikert til å hjelpe klubben og berge plassen.

– Kan det også være et scenario der ingen går ut og to kommer inn, en midtbanespiller og en spiss?

– Ja, det er mulig. Det kan bli skader og suspensjoner, og da kunne jeg også tenkt meg en spiss, men det handler mer om å finne den rette spilleren. Vi skal ikke få panikk og bare hente noen, for jeg er veldig fornøyd med spillerne jeg har. Og det handler også om å få de spissene jeg har til å fungere i systemet vårt, sier Valakari.

Fornøyd med forsvaret

TIL holdt som sagt nullen for første gang siden 9. april, og for andre gang denne sesongen og for første gang under Valakari.

– Det står respekt ut av det. Jeg er fornøyd med måten vi forsvarer oss på, men i 2. omgang når vi kommer under press, gir vi ballen vekk altfor lett. Det er vanskelig å kontrollere spillet med å ha ballen i 90 minutter, så det må vi jobbe med, sier Valakari.

Et bortepoeng mot Vålerenga fikk finnen til å glise, selv om TIL fortsatt er sist på tabellen.

– Jeg sa i garderoben til spillerne at dette forandrer ingenting. Det er 12 kamper igjen og vi trenger mange flere poeng. Jeg er stolt av det spillerne gjør etter to tøffe kamper. Kanskje hadde vi fortjent mer enn ett poeng, men det viser karakter å slå tilbake.

Dette var andre kamp i den nye 3–4–3-formasjonen.

– Det som gleder meg er hvor fort spillerne klarer å omstille seg. De er veldig tilpasningsdyktige, og det er et bra signal. Kanskje kan vi også forandre formasjon i løpet av kamper. Systemet er der for å få det beste ut av spillerne våre, så vi har flere strenger å spille på og det er bra, sier Valakari.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball