Utelukker ny Sigurdarson-avtale i TIL: – Det kan jeg ikke se skje i det hele tatt

Bjarki Gunnlaugsson har fortsatt trua på TIL som naturlig stoppested for islandske spillere, men er sikker på at Aron Sigurdarsons karrière i Tromsø går mot slutten.

Aron Sigurdarson er inntil videre TIL-spiller.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Sigurdarson spilte 90 minutter i begge Islands to treningskamper mot Indonesia i Jakarta, som endte med 6–1 og 4-0-seier 11. og 14. januar. Nå er han på vei tilbake til Tromsø igjen, trass i tidligere spekulasjoner om at han kan være på vei bort.

– Han er fortsatt Tromsø-spiller så ingenting skjer. Han gjorde det bra mot Indonesia og det har vært forespørsler, men ingenting er kommet på bordet eller blitt konkret nå med tanke på andre klubber, sier Bjarki Gunnlaugsson, Sigurdarsons agent, til iTromsø.

– Forlenger ikke

En ting er relativt sikkert, Sigurdarson kommer ikke til å forlenge dagens avtale som går ut årets sesong.

– Det kan jeg ikke se skje i det hele tatt. Han spilte ingenting i høst og var ikke fornøyd med det. Men man skal aldri si aldri, og ting kan endre seg og plutselig vil Aron bli, men slik jeg ser det er det to scenarioer: han drar nå i dette overgangsvinduet, eller han blir i Tromsø ut kontrakten, og så forlater han.

– Håper dere helst å få han solgt nå?

– Jeg håper bare at han spiller. Hvis han spiller i Tromsø, er det fantastisk. Hvis han ikke spiller, så har han ikke sjanse til å komme seg med til VM, så enkelt er det bare. Jeg liker Tromsø veldig godt, så vi får se hva som skjer, sier agenten.

TIL på sin side vurderer fortsatt hva de skal gjøre med Sigurdarson. På spørsmål om et tilbud om en ny kontrakt svarer sportssjef Svein-Morten Johansen følgende:

– Det kan være. Men det vil vi komme tilbake til senere, sier sportssjefen til iTromsø.

Tror på løsning

For tiden er islandske Viktor Karl Einarsson (20) på prøvespill i Tromsø. Han er også i Gunnlaugssons selskap, og agenten tror på en løsning mellom TIL og Einarssons nåværende arbeidsgiver, nederlandske AZ Alkmaar.

– Grunnen til at han er i Tromsø, er slik at de kan bli kjent med ham, og han med Tromsø. Hvis begge partene liker hverandre, er jeg sikker på at det vil løse seg, sier Gunnlaugsson.

Agenten håper det blir en løsning, til tross for den litt vanskelige situasjonen med Aron Sigurdarson, som har havnet i kulda under finske Simo Valakari.

– Viktor trenger å spille og hans stil vil passe Tromsø- Han er U21-landslagsspiller og har vært tre år ute, men nå trenger han førstelagsfotball og da er Skandinavia/Norge en bra mulighet. Viktor kan bekle alle posisjoner på midtbanen, men er mest en boks-til-boks-spiller, en naturlig 8'er-rolle, og veldig spillende spiller, forteller Gunnlaugsson.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball