Utenlandsk klubb ønsker RBK-stopper: Slik svarer Bruttern

– Vi har ingen plan om å selge, sier RBK-sjefen.

Alle er til salgs: Selv om Bruttern (i forgrunnen) ikke har noen plan om å selge spillere, kan det fort skje: – Jeg trodde jeg skulle beholde Gytkjær i vinter, men plutselig så jeg et bilde av han i Tyskland, sier Ingebrigtsen.  Foto: Espen Bakken

fotball

Torsdag skrev Adresseavisen at den kypriotiske storklubben APOEL Nicosia har lagt inn bud på Rosenborgs hurtigtog, Jørgen Skjelvik. Selv sier forsvarsspilleren at han er interessert i en overgang, men trener Kåre Ingebrigtsen er klar i sin tale:

– Jeg er svært rolig angående den saken. Det skal mye til for at vi kommer til å selge Jørgen, sier RBK-sjefen.

Slik Adresseavisen forstår – og slik det også nevnes i kypriotiske medier torsdag ettermiddag – tyder mye på at RBK vil takke nei til budet fra Apoel.

– Alle er til salgs

Tidligere har da også Ingebrigtsen uttalt at han ikke vil selge før Rosenborgs Europa-skjebne er fastslått. Det står han fortsatt ved:

– Vi har ingen plan om å selge noen spillere, sier Bruttern.

Men påpeker:

– Jeg kan dog ikke si at jeg er sikker på å beholde alle.

– Hvorfor ikke?

– Jeg var sikker på at vi skulle beholde Gytkjær i vinter, og plutselig en dag så jeg bilde av ham i Tyskland, billedgjør han.

Ingebrigtsen mener det beskriver hvordan situasjonen er i en klubb som Rosenborg.

– Alle er til salgs, det er sånn pengehierarkiet i Europa fungerer.

Fristes av klimaet: – Klimaet på Kypros er ikke feil det, absolutt ikke. Det er en positiv faktor, sier han med et smil.  Foto: Espen Bakken

Tungt hvis Skjelvik går

Brutter'n er tydelig på at det blir tungt å miste forsvarsspilleren som i vår har hatt sin beste sesong i RBK-trøya:

– Definitivt. Han har vært meget solid for oss både som venstreback og midtstopper. Jørgen har vært en bærebjelke i flere år, så det er klart at det vil være synd å miste en sånn spiller.

Jørgen Skjelvik, som har kontrakt ut denne sesongen, understreker ikke at han må forlate Rosenborg for enhver pris. 26-åringen sier dette til Adresseavisen torsdag om interessen fra APOEL Nicosia:

– Det synes jeg er veldig interessant. APOEL virker som en bra klubb, med god økonomi og kontroll på det hele. De har prestert godt over lengre tid, er et topplag på Kypros og skal spille i mesterligakvaliken. I tillegg har de vært ute i Europa i mange år, sier den hurtige forsvarsspilleren.

Akkurat nå ligger ballen hos RBK, melder han.

– Når et bud kommer er det opp til Rosenborg å vurdere om det er godt nok, og når det er snakk om en sånn klubb kunne det vært noe jeg ønsker å gjøre, sier han.

– Om Rosenborg takker ja, hva gjør Jørgen Skjelvik da?

– Da kan jeg fort sitte på flyet nedover.

Rolig: Kåre Ingebrigtsen sier han forholder seg rolig til salgsryktene om Jørgen Skjelvik. – Vi har ingen plan om å selge, slår han fast.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

APOEL trenger ny midtstopper

Brutter'n skjønner at Skjelvik er positiv til tanken på den kypriotiske storklubben:

– Men vi må tenke på oss selv. Jeg lever godt med å ha Skjelvik i seks måneder til, sier han:

Og legger til:

– Jeg tenker jo ikke på økonomien, jeg tenker kun på det sportslige, smiler Ingebrigtsen.

Adresseavisen har vært i kontakt med den kypriotiske sportsavisa 24 Sport.

Der snakker man om et bud fra APOEL med en totalramme på om lag 500.000 euro. Klubben skal også ha behov for ny midtstopper, på grunn av en langtidsskade hos den lovende 21-åringen Nicholas Ioannou.

Men nå tyder mye altså på at Skjelvik blir værende. Fristen for å melde på spillere til 2. kvalifiseringsrunde i Mesterligaen gikk nemlig ut i går kveld. Neste frist er 20. juli, så spørs det om kypriotene har is i magen til å vente til etter kvalikkampene mot Dudelange.

Adresseavisen har også snakket med RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye. Han ønsker ikke å kommentere opplysningene, men sier at det fortsatt pågår samtaler om å forlenge avtalen med Skjelvik.

– Vår intensjon er at vi ønsker å forlenge, og det har vi forstått at er deres intensjon også. Det er status, og utover det må vi bare jobbe videre med det, sier Bjørnebye.

Rosenborg har som policy å ikke kommentere spillerlogistikk.