Valakari kan tvinges til å ta ett sentralt grep mot RBK

Nøkkelduo i TIL-forsvaret mister morgendagens storkamp mot Rosenborg.

UTE: Magnar Ødegaard spiller ikke mot Rosenborg.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Etter siste økt på Alfheim søndag formiddag, dagen før storkampen mot Rosenborg, ble det klart at «Gutan» må klare seg uten Magnar Ødegaard og Tom Høgli.

– Magnar har et brudd i leggen, så det er litt uke til uke med ham. Vi skal ta nye bilder til uka. Det er det samme problemet han har slitt med siden siste serierunde, så vi vet ikke når han er tilbake. Tom Høgli er på vei tilbake, men det er litt uke til uke. Vi håper han er klar til å spille noen av kampene før ferien, sier Simo Valakari til iTromsø i det han kommer inn til garderoben etter den siste treningsøkten i striregnet søndag formiddag.

Tromsøtrener Simo Valakari.  Foto: Andrew Halseid-Budd / BILDBYRÅN NORWAY

Antonsen trekkes ned

Med Høgli og Ødegaard ute, er Valakari klar på én ting, at Kent-Are Antonsen spiller i forsvaret.

– Kent-Are kan spille i mange posisjoner, så det er det mest sannsynlige, ja, at han trekkes ned.

Men med såpass mange spillere ute i forsvaret, har TIL nå trent på 3-4-3, men vurderer også å legge om til 4-4-2.

– En bakre firere er noe vi har vurdert, ja. Vi har trent på begge formasjonene, sier Valakari, som forventer en tøff match.

– Guttene vet hva vi må gjøre. Vi møter et bra lag, må være sterk i begge bokser og kontrollere kampen med ballen. Det kommer til å bli en fantastisk ramme rundt kampen, så vi gleder oss, sier Valakari.

– Pushet for hardt

Det var en tynget Magnar Ødegaard som kom ned til garderoben etter å ha trent alternativt søndag.

– Det ser dårlig ut, jeg har pushet leggen litt for hardt og trenger hvile. Jeg har spilt med det lenge, men nå gikk det ikke lengre. Surt, for selvfølgelig er dette en kamp jeg veldig gjerne ville ha spilt. Nå må jeg bruke tiden på å bli bra, så får vi ta en ny vurdering fortløpende, sier Ødegaard.

Foreldrene på plass

TIL-kaptein Simen Wangberg tror de skal klare seg bra uten Ødegaard og Høgli.

– Vi har rullert bra i den bakre treeren der, om enn ufrivillig. Vi har flere som kan bekle de posisjonene bak der. Nå er det jo to spillere som har spilt mye og spilt bra, men jeg tror vi kan løse det bra, sier Wangberg, som har besøk av begge foreldrene denne helga.

– De heier på det laget sønnen spiller på, ingen tvil om det. Det var litt tilfeldig at de kom denne helga, smiler Wangberg, som gleder seg til kampen.

– Det kribler litt ekstra med ramme rundt denne kampen, men det blir mindre spesielt å møte Rosenborg for hver kamp. De er Norges største klubb, så det er en stor kamp, og det er to lag som ønske å spille fotball og kjenner hverandre bra, så jeg tror det blir små marginer som avgjør kampen, sier trønderen.

Trolig TIL-lag mot Rosenborg (3–4–1–2): Gudmund Kongshavn - Jostein Gundersen, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen - Robert Taylor, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Lasse Nilsen - Gjermund Åsen - Daniel Berntsen, Runar Espejord