Valakari om Åsen: – Det er bra for gutten og TIL at det er interesse fra andre klubber

Simo Valakari erkjenner at det vil bli vanskelig å erstatte Gjermund Åsen, men mener det er positivt at klubben har spillere som er attraktive for større klubber.

TIL-TRENER: Her er Simo Valakari etter trening i Fløyahallen.  Foto: Rune Robertsen

fotball

I går skrev iTromsø at to polske klubber og en ungarsk klubb skal se Åsen i bortekampen mot Brann søndag. Trønderens prestasjoner denne sesongen, og det faktum at han er Bosman-spiller, gjør han attraktiv på overgangsmarkedet.

– Jeg er fornøyd med at han har forbedret seg mye og hvor bra han har spilt. Det er en prosess rundt kontrakten hans her, men på vegne av gutten er jeg fornøyd med at det er interesse. Da vi begynte å spille bra som lag, har det blitt mer interesse. Det er bra for klubben og spilleren, sier Valakari etter dagens trening i Fløyahallen.

– Vanskelig å erstatte

TIL vil selvsagt forlenge med Åsen.

– Vi ser alltid etter spillere som kan tilføre laget noe ekstra, og han har definitivt gjort den jobben nå, sier Valakari.

– Vil det være vanskelig å erstatte ham?

– Selvfølgelig. Det er alltid vanskelig å erstattere gode spillere. Men nå skal vi spille på søndag, og etter den får vi se hva som skjer med ham.

POPULÆR: Det er stor interesse for Gjermund Åsen.  Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Vil avslutte med seier

TIL berget plassen på søndag etter 2-0-seiren over Haugesund. Da fikk laget lov til å ta en liten fest, men Valakari avfeier at lufta er gått ut av Gutan foran siste seriekamp.

– Nei, jeg ser at spillerne mine vil avslutte sesongen på en god måte. Dette er vår siste kamp for sesongen, og da vil vi levere en sterk prestasjon. Brann er høyt oppe på tabellen (5.-plass), og jeg vil se hvordan vi er sammenlignet med disse lagene, sier Valakari.

TIL er på 11.-plass i Eliteserien med 37 poeng. I teorien kan Gutan faktisk klare 6.-7.-plass, dersom alle resultatene går i lagets favør.

– Ja, men for oss handler alt om å vinne denne kampen. Siden vi overlevde har jeg ikke sett på tabellen. Vi vil vinne hver kamp vi spiller, sier Valakari.

«Mush» ute

På grunn av en sår hamstring er Mikael Norø Ingebrigtsen usikker til søndagens kamp, mens Mushaga Bakenga definitivt ikke rekker å bli klar til oppgjøret. Valakari har imidlertid sett nok av trønderen i høst til å nærmest fastslå at han vil se mer av «Mush» i TIL-drakten.

– Vi hentet ham for å utgjøre en forskjell. Han har forbedret seg i hver kamp, men så skadet han seg uheldigvis. Ja, vi er interessert, men vi må sette oss ned med ham og se «hvor vi er», sier Valakari.