Vålerenga må flytte inn hos Lillestrøm - kan ikke trene i Vallhall

Tvinges vekk fra Oslo.

Vålerenga-spillerne må trene i LSK-hallen fremover.  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

fotball

Vålerenga har sett seg nødt til å flytte treningene til LSK-hallen. Klubben vil trene på vannet kunstgress, men det kan man ikke lenger gjøre i Vallhall.

I oppkjøringen til årets sesong ble det vannet foran hver eneste VIF-trening som gikk innendørs, men i ettertid har det vist seg at Vallhall ikke tålte det.

På sine nettsider opplyser Oslo-klubben at kondens i anleggssystemet gjør at det ikke er mulig å vanne kunstgresset i 2019.

At Vålerenga skal trene på erkefienden Lillestrøms territorium før avreise til varmere strøk i spanske Marbella i starten av februar, har ikke uventet skapt reaksjoner.

VIF understreker at det sportslige apparatet har vurdert andre løsninger, men fant ikke et bedre alternativ enn LSK-hallen.

– For oss er det naturligvis veldig viktig at tempoet i treningen er høyest mulig, og da må kunstgresset vannes. I tillegg blir det mindre friksjon i gresset når det er vått, og da minsker også sjansen for skader betraktelig, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

LSK-hallen blir Vålerengas nødløsning i oppkjøringen.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vallhall sto ferdig i 2001 som Skandinavias største fotballhall.

Vålerenga og Lillestrøm skal etter planen møtes til generalprøve 23. mars før sesongåpningen.

Forutsetningen er at de ikke skal møtes i en av de to første rundene i Eliteserien. Det er ikke bestemt om kampen skal spilles i Oslo eller på Åråsen.

(©NTB)