Vålerenga må flytte inn hos Lillestrøm - kan ikke trene i Vallhall

Tvinges vekk fra Oslo.

Vålerenga-spillerne må trene i LSK-hallen fremover.  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

fotball

Vålerenga har sett seg nødt til å flytte treningene til LSK-hallen. Klubben vil trene på vannet kunstgress, men det kan man ikke lenger gjøre i Vallhall.

I oppkjøringen til årets sesong ble det vannet foran hver eneste VIF-trening som gikk innendørs, men i ettertid har det vist seg at Vallhall ikke tålte det.

På sine nettsider opplyser Oslo-klubben at kondens i anleggssystemet gjør at det ikke er mulig å vanne kunstgresset i 2019.

At Vålerenga skal trene på erkefienden Lillestrøms territorium før avreise til varmere strøk i spanske Marbella i starten av februar, har ikke uventet skapt reaksjoner.

VIF understreker at det sportslige apparatet har vurdert andre løsninger, men fant ikke et bedre alternativ enn LSK-hallen.

– For oss er det naturligvis veldig viktig at tempoet i treningen er høyest mulig, og da må kunstgresset vannes. I tillegg blir det mindre friksjon i gresset når det er vått, og da minsker også sjansen for skader betraktelig, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

LSK-hallen blir Vålerengas nødløsning i oppkjøringen.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vallhall sto ferdig i 2001 som Skandinavias største fotballhall.

Vålerenga og Lillestrøm skal etter planen møtes til generalprøve 23. mars før sesongåpningen.

Forutsetningen er at de ikke skal møtes i en av de to første rundene i Eliteserien. Det er ikke bestemt om kampen skal spilles i Oslo eller på Åråsen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball