Vant seriegullet fra tribuneplass - feiret med sjampanje

Det skulle ikke stå på stilen da TUILs damelag vant 2.-divisjon uten å spille selv mandag kveld.

STIL: TUILs damelag feirer ute på Fløya-banen etter å ha sett TIL slå Fløyas B-lag 4–1. Fra venstre: Tiril Øgård Kristoffersen, Stina Mari Pettersen, Ingunn Stenersen, Mona Karin Ophus-Johannessen, Hanna Hågensen, Katrine Meyer, Elin Beate Løvstad, Åslaug Charlotte Johansen, Janne Sofie Isaksen Løvstad, Amalie Strømme, Marit Sofie Bergheim, Camilla Hansen og trener Lars Pedersen. Bak står assistenttrener Ronny Kristoffersen.  Foto: Rune Robertsen

fotball

For etter en utrolig jevn duell om seriemesterskapet ble kampen mellom Fløya 2 og TIL mandag avgjørende for at TUIL tok det lengstre strået. TIL måtte vinne med 13 mål for å gå forbi TUIL på målforskjell.

Trass i en god kamp mot Fløyas B-lag vant TIL «bare» 4–1, og måtte dermed se at selv om de fikk like mange poeng som naboene over brua ble antallet mål tellende.

Oppe under taket på tribunen på Fløya-banen fulgte størstedelen av TUILs lag kampen. Og da dommeren noen minutter før klokken 22.00 blåste for siste gang kunne TUIL-spillerne gratulere hverandre med gull og opprykkskvalik senere i høst.

Hentet sjampisen i bilen

Selv om de ikke spilte selv måtte feiringen gjøres skikkelig. Trener Lars Pedersen løp i bilen og hentet en sjampanjeflaske. Den ble sprettet av Katrine Meyer ute på matta til vill jubel fra lagvenninnene.

– Den er vel unt. Jeg har alltid en flaske sjampanje liggende. Vi må jo feire trass i at det er mandag, sa en glad Lars Pedersen til iTromsø etter jubelscenene på den ellers tomme banen.

Nå venter kvalifisering mot to sørnorske lag. Hønefoss blir det ene. Det andre laget blir enten Kaupanger, Fyllingen og Bryne, noe som avgjøres til helga. Kun vinneren av de tre lagene rykker opp til 1.-divisjon.

– Vi har jo en del erfaring med å spille kvalifisering, sier Meyer til iTromsø.

Hun tror laget kan ha muligheter for å lykkes denne gangen, og dermed ta steget opp på nest øverste nivå. Der spiller per i dag Fløya.

– Målet denne sesongen var å vinne serien. Kvaliken blir slik sett en bonus, sier Meyer.

Mener cupen ga svak periode

Pedersen mener TUIL for lenge siden kunne avgjort serien, men gir mye honnør til det unge TIL-laget som holdt følge helt til siste slutt. TIL slo attpåtil TUIL i Tromsdalen for en drøy uke siden, og gjorde at spenningen varte helt inn.

– Vi slet i perioden der vi spilte cup i sommer. Da gikk vi på en del poengtap vi aldri skulle ha gjort. Vi fikk en utladning over en periode der etter å ha gjort det bra i cupen, slår han fast.

At cupen, der TUIL gikk til tredje runde etter å ha slått ut blant annet toppserielaget Medkila, ble en negativ faktor er noe Meyer bekrefter.

– Mye hadde sett annerledes ut om vi ikke hadde vært med der, mener hun.

Treneren drar fram at spillerne gjorde en god jobb i sommerferien og kom godt rustet inn til høstsesongen.

Vil hente Trosten fra TIL

Kvalikkampene for spill i 1.-divisjon spilles helgene rundt 22. oktober, 29 oktober og 5. november.

– Vi satser på å få treningskamper mot god lokal motstand for å være rustet til det som venter. Den som er best forberedt og god i de to kampene hvert lag skal spille vil gå opp, sier Pedersen.

Jobben inn mot neste sesong er i gang, og skulle laget klare et opprykk må stallen på 18 spillere helst bli to-tre spillere større.

– Vi har mange gode spillere i laget vårt, og jeg tror vi vil kunne spille også i 1.-divisjon. Fløya har for eksempel en spiller som Eline Torneus. En ledestjerne og en slik type spiller vil være det vi ønsker oss, sier Pedersen.

– Vi vil aktivt jakte spillere som vil og kan spille for oss, fastslår treneren.

Han navngir en spiller i kampen som ble spilt mandag.

– Ann Iren Trosten er en spiller med kvaliteter som jeg gjerne skulle sett hos oss, sier Pedersen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball