Vellykket operasjon for Shaw etter skrekkskaden

Louis van Gaal melder at Luke Shaws operasjon var vellykket. Backen er på bedringens vei etter taklingen tirsdag som førte til dobbelt beinbrudd, men det er uklart hvor lenge 18-åringen er ute.

SKREKKSKADE: Luke Shaw vrir seg i smerte etter å ha blitt taklet av PSV-spiller Hector Moreno.  Foto: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic/NTB scanpix

fotball

— Jeg ringte ham i går kveld. Han høres veldig sterk ut, noe jeg synes er helt utrolig. Det var en stor overraskelse, men et godt tegn. Nå må vi bare vente og se hvor lang tid det tar, sa Manchester United-manager van Gaal på en pressekonferanse fredag.

— Operasjonen var vellykket, operasjoner pleier som regel å være det. Han må gjennom en lang rehabiliteringsperiode og har fortsatt en lang vei å gå.

Det var etter en takling med PSV Eindhovens Héctor Moreno i tirsdagens mesterligakamp at Shaw måtte fraktes av banen på båre.

Erstatter

Manchester United må mest sannsynlig klare seg uten Shaw ifra fire til seks måneder, og van Gaal må finne en ny løsning på venstrebacken.

— Han startet så bra, og vi bygde opp en kant med (Memphis) Depay og Shaw, og nå må vi finne en erstatter. Det blir ikke enkelt, og det er et stort tap, sier manageren, før han nevner (Daley) Blind, (Marcos) Rojo og Ashley (Young) som alternativer til å overta plassen.

Tilbake

Wayne Rooney spilte ikke tirsdag etter at han pådro seg en liten skade før ligakampen mot Liverpool forrige helg.

Van Gaal sa fredag at kapteinen vil være tilbake til oppgjøret mot Southampton søndag.

— Wayne er spilleklar. Han har bare vært ute en uke, og det er fordi vi ikke ville ta noen sjanser med han. (©NTB)