Verdens best betalte fotballstjerne nektes å spille: – Han er overvektig

Carlos Tévez får knallhard kritikk fra sin nye trener.

Carlos Tévez får kritikk av sin nye trener.   Foto: NTB scanpix

fotball

Carlos Tévez ble verdens best betalte fotballspiller da han signerte for Shanghai Shenhua i år. Ifølge flere medier, blant annet britiske Daily Mail, skal argentineren få hele 6,4 millioner kroner i ukelønn av klubben, og det var knyttet store forventninger til overgangen.

Men 33-åringen har ikke slått til, og har levert bare to mål på hans så langt tolv kamper i den kinesiske ligaen. I forrige uke sa treneren Gus Poyet takk for seg etter tapet mot Henan Jianye. Lagets nye trener, Wi Jingui, er svært lite imponert over formen til Tevez.

– Han vil bli informert om mine taktiske planer, men jeg kommer ikke til å ta han ut til å spille. Han er ikke klar fysisk, han er ikke i god nok form. Han er overvektig, sier treneren, ifølge fotballmagasinet Fourfourtwo.

Den samme karakteristikken får også Fredy Guarín, som i fjor ble hentet til Kina fra Inter Milan.

– Jeg må ta ansvar for laget, og spillerne også. Om du ikke kan gjøre alt du kan for å spille, er det ikke noen vits å velge deg. Jeg har trent mange store stjerner, og jeg velger aldri spillere basert på ryktet, sier han.

Shanghai-laget ligger nå åtte poeng fra nedrykksplass etter 23 kamper, og møter i helgen byrival Shanghai SIPG, med Oscar og Hulk på banen, og Andre-Villas Boas på trenerbenken.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball