Vidar Davidsen mister jobben i Viasat etter 21 år

– Viasat ønsker fornyelse. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Davidsen.

Roar Stokke og Vidar Davisen (til høyre) har vært en populær kommentatorduo. Her før en landskamp mellom Norge og Sveits i 2009.  Foto: Josefsen, Jon-Michael / Scanpix

fotball

– TV-bransjen er i stadige endringer, og etter å ha overlevd X antall utskiftninger gjennom 20 år, var turen kommet til meg i dag, skriver Vidar Davidsen på Facebook.

Han bekrefter selv til Dagbladet at han nå er ferdig i Viasat.

– Jeg er ikke overrasket. Det har ligget i kortene lenge. TV-bransjen er i konstant endring. Jeg har vært med i 21 år og overlevd mange endringer og utskiftninger. Denne gang var turen kommet til meg, sier Davidsen til avisen.

– De ønsker fornyelse

Davidsen (60), som har bakgrunn som både fotballspiller og trener, var en populær kommentator, først og fremst gjennom Champions League-sendingene på Viasat. Nå er det slutt. Årsaken forklarer Davidsen slik:

– Det er en gjenganger i bransjen: Viasat ønsker fornyelse. Det må jeg bare ta til etterretning. Jeg skulle gjerne ha vært med lenger. Jeg har følt meg privilegert som har vært så tett på toppfotballen. Det har vært en fantastisk reise. Men når en dør lukkes, åpnes kanskje en annen, sier han videre.

Stokke takker kollegaen

For mange har duoen Roar Stokke og Vidar Davidsen vært Champions League. De har kommentert en rekke kamper sammen. Nå splittes de opp.

– Fotball-Norges mest behagelige fotballstemme tilhører Vidar og han har mange fans. Han og jeg har reist rundt som et eldre ektepar i mange år og Vidar har elsket denne rollen hvert eneste sekund. En flott, positiv og trofast ambassadør for Champions League - og fotballen - har han vært, sier Roar Stokke om at kollegaen nå slutter i kanalen.

Trekker frem ett høydepunkt

Til Dagbladet sier Davidsen at han fryktet at det var dette det kunne ende i da han ikke fikk kommentere Champions League-finalen mellom Real Madrid og Liverpool i mai. Jobben gikk til Morten Langli istedenfor.

Til VG trekker han frem ett spesielt øyeblikk i løpet av tiden som Viasat-kommentator:

– I finalen i Istanbul i 2005, da Liverpool lå under 3–0 til pause og vi kunne høre 35 000 supportere synge ... det var en ut-av-deg-sjæl-opplevelse, forklarer Vidar Davidsen.

Vi har ikke lykkes med å komme i kontakt med redaksjonssjef i Viasport, Sjur Molven.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball