Vigør fyller 100 år: Feirer seg selv med ny sang

Vigør fyller 100 år og feirer seg selv fredag kveld.

Vigørs G13-lag vant Sør Cup i sommer - i samme år klubben fyller 100 år.  Foto: Jim Rune Bjorvand

fotball

Forrige fredag, 5.oktober, fylte bruntrøyene 100 år. Fredag kveld feirer Vigør jubileet med en storstilt fest på Caledonien. I den forbindelse lanserer klubben en ny sang.

«Styrke og ære» heter den. Kristian Landmark har skrevet og satt melodi til. Stein Roger Sordal med band har spilt den inn. Sangen fremføres på festen fredag.

Sangen kan du høre her:

Styreleder Helge Konradsen i Vigør sier hele klubben gleder seg til å feire seg selv.

– Det er en dag vi har planlagt i ett år, og som vi tror blir en bra fest. Vi snakker om hundre års historie, så det blir bra, sier Konradsen, som håper å få lyssatt Caledonien i klubbfargene brunt og hvitt.

Han er også imponert over sangen som har kommet ut.

– Jeg har hørt den, og den sitter i hodet ennå. Så de har tydeligvis gjort noe riktig, sier Konradsen.

Vigør har i moderne tid vært kjent som «talentfabrikken på Sørlandet».

Sven Otto Birkeland, Frank Strandli, Tore André Dahlum, Andreas Lund, Marius Johnsen, Espen Johnsen, Christer Kleiven, Leif Otto Paulsen, Rune Nilssen, Kristofer Hæstad, Lars Martin Engedal og Knut Henry Haraldsen er eksempler på toppspillere som enten er oppfostret eller har vært innom klubben.

Start-spillerne Tobias Christensen, Benjamin Boujar og Erlend Segberg, samt Ull/Kisas Lars-Jørgen Salvesen og Jervs Thomas Zernichow, er de ferskeste eksempelene på Vigør produkter i toppfotballen.

Vigørs lag 29. mai 1938. Foran fra venstre: Olaf Egeland, Kåre Zachariassen og Einar Andersen. Bakerste rekke fra venstre: Oskar Tronstad, Finn Sørensen, Einar Pettersen, Morgan Andreassen, Sverre Hansen, Omar Birkeland, Birger Eriksen og Erling Ingebretsen.   Foto: Dagfinn Pettersen/Fotosentralen / Vest-Agder-museet Kristiansand

Men klubben har også en stolt historie i toppfotballen.

På 1930-tallet var Vigør den toneangivende klubben i Vest-Agder, og det var bruntrøyene som i 1938 gjorde resten av landet oppmerksom på sørlandsfotballen.

Da kom til semifinalen i cupen, men tapte 0–2 for Mjøndalen, som de het dengang.

Årets Vigør-lag ligger midt på tabellen i 4.divisjon.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball