Viking-treneren vurderer å rullere på kapteinsjobben

Én fast kaptein hele året eller rullere på jobben? Bjarne Berntsen har ikke bestemt seg.

Bjarne Berntsen har tatt ut fem spillere i sitt kapteinsteam. Her instruerer han Julian Ryerson, som er med i teamet.  Foto: Pål Christensen

fotball

Bjarne Berntsen har tatt ut fem spillere i det som utgjør hans kapteinsteam for 2018-sesongen.

Foreløpig er det ikke bestemt om én spiller får et slags hovedansvar med bindet rundt armen eller om det skal rulleres på.

– De fem som er i kapteinsteamet er alle aktuelle for å være kaptein. Det kan bli én fast, men det får vi se på når det nærmer seg seriestart, sier Berntsen til Aftenbladet.

André Danielsen har vært Vikings kaptein de siste sesongene.  Foto: Pål Christensen

Fem kapteiner

Tord Salte, Viljar Vevatne, Julian Ryerson, Zlatko Tripic og André Danielsen utgjør de fem.

Berntsen ønsker å speile hele troppens alderssammensetning i kapteinsteamet.

– Vi har Tord som representerer de under 20 år, Julian og Viljar representerer den gruppen vi har flest spillere i, nemlig mellom 20 og 25 år, Zlatko er valgt fra dem som er mellom 26 og 30 år, mens «Andy» representerer de over 30 år, sier Viking-treneren.

– Her har vi en fin blanding av kontinuitet og nytt blod. Kapteinen blir valgt fra denne gruppen. Det er ikke sikkert det blir samme kaptein hele veien. Vi får se fra kamp til kamp hva vi velger, fortsetter Berntsen.

– Hva forventer du deg av disse fem som er i kapteinsteamet?

– Vi føler de skal være med på å påvirke de rette holdningene i treningsgruppen og de rette holdningene på og utenfor banen. Og ikke minst gå foran ute på banen som et godt eksempel.

Tord Salte er kaptein på Norges G19-landslag.  Foto: Pål Christensen

Salte kjenner rollen

Tord Salte representerer de yngste spillerne i troppen. Han er glad for å være med i kapteinsteamet.

– Det er kjekt å få tillit, det viser at jeg er en del av gruppen og har en viss status i troppen. Det setter jeg pris på. Men det blir nok ikke så mye annerledes. Jeg har litt erfaring med å være kaptein, sier G19-landslagskapteinen.

– Ikke alle spillerne synes det er like lett å gå rett til treneren om det skulle være noe. Da har de muligheten til å gå via kapteinsteamet.

André Danielsen har vært kaptein for Viking de siste sesongene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball