Wangberg-skade setter kapteinen ut av spill i opptil seks uker

Simen Wangberg mister minst fire kamper. I verste fall spiller han ikke før fotballferien.

Simen Wangberg er ute med skade.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Like før klokken 14.00 torsdag kom pressemelding fra klubben om svaret på MR-bildene til TIL-kapteinen

– Wangberg har fått svar på MR-bildene. Skaden i kneet er i det mediale leddbåndet og er av grad 2, skriver klubben og legger med sitat fra TIL-kapteinen.

– Jeg blir ute i en liten periode, men kommer til å jobbe hardt for å være tilbake på banen så fort som råd, sier Wangberg.

Det som er helt sikker er at Wangberg mister mai-kampene mot odd, Bodø/glimt, Strømsgodset og Molde, ettersom vanlig opptrening er på 4–6 uker.

– Ved større skade (grad II) brukes en hengslet støtteskinne, ortose, i 4–6 uker. Ortosen vil tillate full bevegelighet i kneet, står det på NHOs hjemmeside.

Det kan også ta lang tid før kapteinen er tilbake, og han risikerer også å miste de neste fem kampene før fotballferien, altså ni kamper totalt sett, dersom ikke opptreningen går smertefritt.

– Etter behandlingen skal du ha en lengre periode med gradvis opptrening før du på ny kan gjenoppta tidligere idrettsaktivitet. Grad I og II-skader normaliseres oftest etter 6-12 uker, står det på hjemmesiden.

Operasjon er som regel ikke nødvendig når det kun er det indre leddbåndet som er blitt delvis revet av eller strukket.

– Etter en kort hvileperiode, vanligvis bare noen få dager i de fleste tilfeller, kan man begynne med øvelser for å styrke muskulatur og bedre bevegeligheten i kneet, står det videre.

Wangberg er tidligst aktuell til bortekampen mot Stabæk 17. juni etter landslagspausen.

Dette forsterker TILs behov for en ny midtstopper, noe de har jobbet kontinuerlig med siden søndag kveld.