Wenger: - Spillerne er blitt modnere

Arsenal kan overta tabelltoppen i julehelgen.

Arsene Wenger jakter på seriegullet.   Foto: AP

fotball

Arsenal-manager Arsène Wenger håper 2-1-seieren over Manchester City tidligere i uka har gitt spillerne enda bedre selvtillit før resten av sesongen.

— For å vinne den typen kamper må du tro at du kan klare det. Det vi fikk igjen etter seieren var en sterk innstilling og innsats, sier Wenger.

— Alle gjorde en god jobb. Vi fikk et bra resultat, mot et sterkt lag som kjemper om ligagullet, så det var en viktig kveld for oss. Laget er blitt modnere, det var tydelig da vi ble satt under press: Vi taklet presset, fortsetter franskmannen.

Seieren over Manchester City sørget for at Arsenal ligger på andreplass i ligaen, to poeng bak serieleder Leicester.

2. juledag venter Southampton på bortebane for Wengers mannskap. Manageren vil ikke snakke for mye om motstanderne før oppgjøret, men han kom med litt skryt av laget fra sørøst-England.

— Det viktigste er at vi fokuserer på oss selv. De har potensial til å være et godt lag. Vi må overbevise oss selv om at vi nok en gang må prestere vårt beste.

Med spillere som Mesut Özil og Olivier Giroud i storform er det flere som tror Arsenal kanskje kan sikre seg sitt første seriegull på 12 år.

— Vi har hatt et ganske positivt år. Vi har forbedret oss defensivt og bedret resultatene mot de sterke lagene i serien. Det ser ut til at vi er på riktig tog i riktig retning, sier Wenger.

— Akkurat nå er det altfor tidlig å si hvem som vinner Premier League. Vi har spilt 17 kamper og er ikke engang halvveis, fortsetter han. (©NTB)