Fifa-sjefen vil ha 48 lag i VM: - Forslaget bør legges i en skuff

Vil sende hjem 16 lag etter bare én kamp.

Tyskland vant mot Argentina i forrige VM. Nå kan laget få selskap av flere lag i turneringen.  Foto: NTB SCANPIX

idrettspolitikk

Årets europamesterskap i fotball fikk kritikk for at for mange lag deltok, og at for mange lag gikk videre til sluttspillet.

LES OGSÅ:

Før Fifa-president Gianni Infantino ble valgt, lovet han at han ville utvide VM fra 32 til 40 lag. På et arrangement i Bogata i Colombia sa han mandag at han ser for seg et enda større VM. Han vil nå ha hele 48 lag med i mesterskapet, skriver Reuters.

— Fifa ønsker å utvikle fotball over hele verden, og VM er verdens største begivenhet. Det er ikke bare sport, det er en sosial begivenhet. Det betyr så mye for et land om landslaget går videre, det viser kraften i fotball og VM, sa han på arrangementet, ifølgeEl Pais.

Fifa-president Gianni Infantino ønsker å utvide VM til 48 lag.   Foto: NTB SCANPIX

LES OGSÅ:

Han foreslår at mesterskapet starter med 48 lag. 32 lag skal være med på en utslagskamp, og taperne må reise hjem etter bare én kamp. De 16 vinnerne går videre til gruppespillet sammen med 16 forhåndkvalifiserte lag.

LES OGSÅ:

Fotballekspert Lars Tjærnås synes forslaget bør kastes i en skuff med en gang.

— Det er et særdeles dårlig forslag. To av de viktigste grunnene til at VM er så populært er at det er eksklusivt og oversiktlig. Dette forslaget rammer begge deler. Det bør ikke få lang levetid, og legges i en skuff, sier Tjærnås til Adresseavisen.

Lars Sivertsen er også kritisk til forslaget:

Owen Gibson, sportssjef i den britiske avisen The Guardian, latterliggjør forslaget.

— 16 lag som drar til VM og drar hjem igjen etter en kamp er helt oppe blant Fifas mest idiotiske forslag. Og, hvis VM blir utvidet til 48 lag, hvor mye vil det koste å fullføre et Panini-album? (klistremerkealbum med bilder av spillerne). Alle foreldre vil gå konkurs, skriver Gibson på Twitter.

Avgjørelsen vil bli tatt på et Fifa-møte i januar.

idrettspolitikk