Mens straffen blir lest opp på direkten, setter russisk stats-TV en rød strek over OL

Midt under pressekonferansen der IOC orienterte om den russiske utestengelsen fra OL, la den russiske TV-kanalen en stor rød strek over OL-ringene.
idrettspolitikk
  • Se den snodige hendelsen to minutter og ti sekunder ut i klippet øverst i saken.

Mye tyder på at russiske medier vil forbigå OL i stillhet etter at Russland tirsdag ble utestengt fra vinterlekene i Sør-Korea.

Det er statseide VGTRK som sitter med senderettighetene til OL. De står bak en rekke TV- og radiokanaler.

Nå før OL har kanalene som skal vise OL hatt en vignett oppe i høyre hjørne med OL-ringene. Denne vignetten er også synlig på Discoverys kanaler i Norge.

Midt under pressekonferansen der IOCs Samuel Schmid orienterte om den russiske utestengelsen fra OL, la den russiske TV-kanalen Russia Today 24 på en stor rød strek over OL-logen oppe i høyre bildekant.   Foto: Skjermdump Youtube

To minutter og ti sekunder ut i tirsdagens pressekonferanse, der den dramatiske OL-utestengelsen ble lagt frem, satte russiske TV-kanaler like godt en rød strek over vignetten oppe i det høyre hjørnet.

  • Se den snodige hendelsen i klippet øverst i saken.

– Ikke interessant

Til flere medier, deriblant det russiske nyhetsbyrået TASS, bekrefter VGTRK at de ikke kommer til å sende OL nå når Russland er utestengt.

– Vi endrer ikke på beslutningen vår om at vi ikke sender fra OL dersom Russland ikke får delta, heter det i en uttalelse fra VGTRK.

Russiske utøvere som kan bevise at de er rene, kan få muligheten til å delta i OL. Men det vil skje under nøytralt, olympisk flagg.

Interessen for OL kjølner imidlertid kraftig blant russerne etter tirsdagens utestengelse. Dimitrij Tsjernisjenkov, generaldirektør i Gazprom Media, sa før pressekonferansen at et OL uten russisk deltakelse ikke vil være interessant for russiske seere.

VGTRK har uansett kjøpt og betalt for rettighetene, og det er høyst tvilsomt om de får disse pengene igjen.

– Hypotetisk spørsmål

Espen Skoland er kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks, som har OL-rettighetene i Norge. Vi spurte Skoland om han tror Discovery hadde vist OL på norske kanaler dersom det var Norge som ble utestengt fra OL.

– Det blir et veldig hyotetisk spørsmål. Discovery har kjøpt OL-rettighetene for hele Europa, og OL er blant verdens mest interessante idrettsarrangement. Men klart: Det mest interessante er øvelsene med norske utøvere, sier Skoland.

Det som uansett er klart er at et OL uten Russland vil føre til dårligere konkurranse, samt en klar nedgang i antall seere verden over.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

idrettspolitikk