Norske idrettsprofiler reagerer på NIF-toppenes pengebruk: – Blir nesten flau

Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen er ikke imponert over regningene som er kommet frem de siste dagene.

Hverken Johannes Thingnes Bø (til venstre) eller Emil Hegle Svendsen er imponert over pengebruken i Norges idrettsforbund.  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

idrettspolitikk

Onsdag åpnet Norges idrettsforbund reiseregningene for de siste fem årene for innsyn. Der kom det blant annet frem at det var blitt brukt titusenvis av kroner på alkohol.

For eksempel ble det kjøpt 75 flasker vin, 26 øl og 22 grappa på en middag til 50 personer i 2012.

– Det er skammelig

Tallene har ført til sterke reaksjoner. Også norske idrettsprofiler sier klart ifra om pengebruken.

– Det er helt utrolige summer. Jeg blir nesten flau når jeg hører det, og det får vi virkelig håpe at de også blir. Folk rundt om i Norge jobber på dugnad i klubbene for at det skal gå rundt, og så får du disse barregningene på bordet, det er skammelig, sier Johannes Thingnes Bø i et intervju med NRK.

Også lagkamerat Emil Hegle Svendsen reagerer når han blir konfrontert med opplysningene.

– Det må jo ringe en bjelle en eller annen plass når du bruker de summene på idrettens regning, sier han til statskanalen.

Torsdag snakket Tom Tvedt til en samlet presse. Han er i Praha, men gjennomførte et telefonintervju med de fremmøtte journalistene på Ullevaal stadion.

Må gjenvinne tilliten

– Jeg har stor forståelse for behovet for å stille spørsmål basert på de funnene som bilagene viser. Vi må tåle at hele bildet blir sett. Det er enkelttilfeller som ikke skal skje igjen, sa Tvedt til pressen.

Idrettspresident Tom Tvedt hadde forståelse for at det blir stilt spørsmål rundt reiseregningene.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Noen av eksemplene som er kommet frem i bilagene, er voldsomme, fortsatte idrettspresidenten.

På samme seanse fortalte han om at norsk idrett har en stor jobb for å gjenvinne tilliten, som han mener er blitt svekket de siste månedene.

– Det viktigste er å få tilliten tilbake, var hans beskjed.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

idrettspolitikk