Brækhus ble tidenes første kvinne til å vinne prestisjefull pris

– Dette er en av mine største drømmer, en drøm jeg aldri helt trodde skulle bli sann.

Cecilia Brækhus er tildelt boksemagasinet Ring Magazine sitt «Pound-for-Pound»-tittelbelte.  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

kampsport

Proffbokseren Cecilia Brækhus er tildelt boksemagasinet Ring Magazine sitt «Pound-for-Pound»-tittelbelte.

Ring Magazine har de 96 årene de har delt ut prisen kun gitt den til mannlige boksere.

– Dette er en av mine største drømmer, en drøm jeg aldri helt trodde skulle bli sann. Jeg husker jeg så på da Muhammad Ali gikk med dette beltet og tenkte på om det var mulig for en kvinne å få det. Jeg kunne aldri forestilt meg at det var jeg som skulle bli den kvinnen, og den første, sier Brækhus ifølge boxingnews24.com.

Cecilia Brækhus har vunnet alle sine 34 proffkamper, og hun har tittelbeltene i fem forbund, WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization). (@NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kampsport