Dette blir Brækhus’ neste kamp

Cecilia Brækhus møter polske Aleksandra Magdziak-Lopes i sin neste VM-kamp i boksing. Det skjer i Carson sør for Los Angeles 8. desember.

Cecilia Brækhus under innveiingen før kampen mot Inna Sagajdakovskaja i juli. Nå er den norske bokserens neste motstander klar.  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

kampsport

Magdziak-Lopes har tidligere bokset to tittelkamper og har 18 seirer, tre uavgjorte og fire tap som profesjonell. Hun er nå bosatt i USA.

– Jeg kjenner Aleksandra veldig godt, og dette blir en svært tøff utfordring for meg, sier Brækhus i en pressemelding.

– Det har vært drømmen min å møte Cecilia, og jeg kan ikke vente. Hun er verdens beste kvinnelige bokser og har vært det i mange år, men 8. desember akter jeg å ta utforringen og sikre meg titlene hennes, sier Magdziak-Lopes.

Hovedkamp

Det var allerede klart at Brækhus skulle bokse sin neste kamp på fotballarenaen i Carson, der hun beseiret Kali Reis i mai, i den første HBO-overførte kvinnekamp noensinne. Kampen i desember blir hovedkamp på et HBO-overført stevne der også Roman «Chocolatito» Gonzalez blir en attraksjon.

Gonzalez fra Nicaragua møter mexicanske Pedro «Jibran» Guevara i super fluevekt.

Billettene til stevnet legges ut for salg fredag.

– Det er flott å være tilbake i Los Angeles. Det føles som mitt annet hjem nå. Akkurat nå er det ganske kalt i Norge, så solen og det varme været gjør meg godt. Jeg venter at mange fans fra Norge kommer til kampen min og får nyte sola i Sør-California, sier Brækhus.,

– Sammen med min trener Johnathon Banks er jeg allerede i hardtrening.

Aldri kjedelig

Brækhus takket HBO for å gi henne sjansen til å bokse hovedkamp.

– Jeg lover å gi dere en ny stor kamp. Den forrige kampen min var veldig spennende, og denne blir det også. Jeg gjør ikke kjedelige kamper, sier hun.

– Jeg skal forsvare alle beltene dere ser foran meg. De representerer et helt livs hardt arbeid. Jeg håper at når tiden er inne til å legge opp så gjør jeg det ubeseiret. Det er min drøm og mitt mål.

Brækhus har bokset 34 proffkamper og vunnet alle.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kampsport