Kai Robin Havnaa vant på knockout

Kampen mellom Kai Robin Havnaa fra Risør og tsjekkeren Daniel Vencl tok en brå slutt i andre runde da teamet til Vencl kastet inn håndkle.
kampsport

ARENDAL: 29-åringen fra Risør fikk inn klart flest treffere i den første runden og fortsatte i den påfølgende runden.

Allerede tidlig i andre runde sa det stopp. Havnaa fikk inn en klokkeklar høyre og sendte Vencl rett i kanvasen.

– Dette her var sinnssykt rått! Da jeg kom ut til ringen svimlet det med motivasjon, sier Havnaa i ringen etter at seieren er et faktum.

Tsjekkiske Daniel Vencl applauderer sin norske motstander, Kai Robin Havnaa.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Tsjekkeren kom seg så vidt opp i tide etter den første tellingen, og fikk fortsette av dommeren. Men da Havnaa stormet mot ham for å sende han i kanvasen igjen, kastet teamet til tsjekkeren det hvite håndkleet inn i ringen og signaliserte at kampen var over.

Etter 2 minutter og 2 sekunder ut i andre runde vant Kai Robin Havnaa på teknisk knockout.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg må takke alle dere som kom hit i dag. Hver eneste en, sier Havnaa til de over 2000 frammøtte.

I andre runde måtte tsjekkeren ned for telling. Det var så vidt han kom seg opp igjen. Men like etterpå kastet teamet til Daniel Vencl inn håndkleet.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Vanskelig oppladning

– Oppladningen har ikke vært ideell. Det har vært et slit mentalt med bytte av motstandere. I dag gikk jeg hele tiden feil vei fordi jeg tenkte på taktikken mot den forrige motstanderen som var venstrehendt, sier Havnaa, før han igjen takker publikum som møtte opp.

Opptakten til Havnaa ble preget av at de to første opprinnelige motstanderne måtte melde forfall. Like før stevnet ble Daniel Vencl hentet inn som motstander, men tsjekkeren hadde i realiteten ingen sjanse mot Havnaa i cruiservekt-klassen.

Til slutt kunne Havnaa innkassere proffkarrierens 12. triumf på like mange forsøk. Det oppnådde han på hjemmebane i tidenes første proffstevne i Arendal.

Kai Robin Havnaa falt ned på kne i glede da seieren var et faktum.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Lyst på tittelbelte

Etter kampen takket Havnaa alle tilskuerne, mamma Turid, søsteren Tonje, onkel Erling og hovedtrener Joey Gamache.

– Neste gang jeg står her har jeg lyst til å løfte et belte i været, sier Havnaa rett etter kamp. Han takket også motstanderen for å stille opp på så kort varsel.

Kai Robin Havnaa viste seg overlegen i ringen mot Daniel Vencl.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Det tok ikke lang tid etter kampen før pressen fikk snakke med Havnaa i garderoben.

– Da jeg gikk inn i hallen ble det mye mer følelser enn jeg hadde forestilt meg. Men heldigvis fikk jeg fokuset tilbake i ringen, sier Havnaa.

– Jeg har bokset foran ti tusen i Oslo Spektrum. Men det føltes mye mer på kroppen her. Heldigvis på en god måte.

Han forteller at han fikk svar i kveld på om han kom til å takle å være en del av hovedkampen.

– Det gjorde jeg, så det er ett steg opp.

– Du nevner et tittelbelte. Tenker du det allerede i neste kamp, eller tenker du å gå kamper i mellomtida?

– Da tenker jeg kamper imellom ja. Jeg har tenkt til å gjøre dette riktig. Men jeg må vise at jeg kommer til å realisere de målene jeg har satt, sier Havnaa som har et interkontinentalt eller et internasjonalt belte i bakhodet.

Hjemmefavoritten Kai Robin Havnaa ble i Sør Amfi tatt imot med stormende jubel. Her på vei inn i ringen før kamp.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vet pappa hadde vært stolt

Etter kampen lørdag er Havnaa klar for litt velfortjent fri.

– Nå skal jeg ta en kort ferie, så begynne å trene opp til ny kamp. Jeg vil gjerne ha en ny kamp før sommeren, og beltet kan ikke komme fort nok. Jo raskere jo bedre.

Faren og tidligere verdensmester i boksing, Magne Havnaa, døde i en båtulykke i 2004. Rett før jul i fjor døde farfar og bestevenn Kai Havnå.

– Hvordan hadde det vært om pappa og farfar hadde fått oppleve dette?

– Jeg trenger ikke å si at jeg tror de hadde vært stolte. Det er så deilig for jeg kan si at jeg vet hundre prosent sikkert at de hadde vært veldig stolte, og veldig fornøyde. Men det beste er at jeg vet de hadde vært fornøyde selv om jeg hadde tapt, forteller Havnaa.

Joey Gamache til venstre. Kai Robin Havnaa gir en god klem til onkel og hjelpetrener Erling Havnå etter at seieren ble et faktum.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Fem kamper ble tidligere på kvelden også bokset. Slik endte de:

Hadi Srour vant på teknisk knockout mot Michael Mooney.

Kevin Melhus vant på poeng mot Istvan Kun.

Leon Bunn vant på poeng mot Jozsef Racz.

Simen Nysæther vant på poeng mot Predrag Jevtic.

Tim Robin Lihaug vant på poeng mot Vasyl Kondor. (Fædrelandsvennen/NTB)