Bjørgen-seier etter drama: Slo landslagsvenninnen med 0,2 sekunder

Sikret sitt 23. NM-gull etter sekundstrid med Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Marit Bjørgen under fredagens 10 kilometer.  Foto: Rune Petter Ness

langrenn

GÅSBU/OSLO: Torsdag tok Marit Bjørgen sin første sprinttriumf på nesten tre år. Fredag sikret hun sitt 23. NM-gull da hun slo Astrid Uhrenholdt Jacobsen i en ekstremt spennende duell i Gåsbu.

Etter å ha ligget bak ved første passering, økte Bjørgen tempo, men det var Uhrenholdt Jacobsen som ledet ved samtlige passeringer – utenom den siste og avgjørende.

Sekundstrid

På oppløpet var det voldsom spenning om hvor NM-gullet skulle ende. Til slutt endte det med seier med 0,2 sekunder for Bjørgen.

– Jeg trodde hun slo meg fem meter før mål der. Det var veldig jevnt, sier Marit Bjørgen i et intervju vist på NRK.

– Jeg burde tatt dette. Jeg startet bak henne og hadde tidene å gå på. Men hun er rett og slett for sterk, sier Uhrenholdt Jacobsen om vinneren.

Bronsen gikk til Ragnhild Haga. Hun endte 21,3 sekunder bak Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste god OL-form.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I OL-form

Selv om gullet glapp, kan Astrid Uhrenholdt Jacobsen være fornøyd med å ha vist solid OL-form på distansen hun gjerne vil gå i Sør-Korea om cirka en måned.

– Jeg synes kroppen fungerer bra. Jeg har sagt på treningene jeg har hatt etter Tour de Ski at jeg føler jeg går fort, sier hun til NRK.

Om egne muligheter til å bli tatt ut til OL vil hun ikke si for mye.

– Det er heldigvis ikke jeg som skal avgjøre det. Jeg har i hvert fall bra stigning og har gått bedre og bedre etter hvert i sesongen, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn