Eirik Brandsdal jublet for seier på verdenscupsprinten i Drammen onsdag.  I VM gikk det ikke like bra.

Eirik Brandsdal jublet for seier på verdenscupsprinten i Drammen onsdag. I VM gikk det ikke like bra. Foto: NTB scanpix

Brandsdal kritisk til egen VM-oppladning: - Jeg hvilte for mye

Best i starten og avslutningen, men ikke i VM. Det tar Eirik Brandsdal selvkritikk på.

28-åringen herjet med konkurrentene og vant verdenscupsprinten i langrenn i Drammen onsdag. Det har han gjort før også, men tre verdenscupseirer denne sesongen holdt ikke til å vinne sprintverdenscupen sammenlagt. Den vant Finn-Hågen Krogh etter 2.-plassen bak Brandsdal på Bragernes Torg.

Dessverre for Brandsdal var han ikke på topp i VM i Falun. Da var det ikke medaljepotensial i det hele tatt i ham.

Daff

Kjelsås-løperen oppsummerer sesongen slik:

— Jeg fikk en bra start og avslutning, men det var ned i VM. Det var egentlig ingenting som skulle tilsi at det skulle bli slik, sa Brandsdal etter Drammen-seieren.

- Hvorfor ble det slik?

— Jeg føler at jeg blir for opptatt av å lade litt for mye til mesterskap. 14 dager før VM fløy jeg. Det var magisk. Men i VM var det kjedelig. Jeg tror at jeg hvilte for mye i forkant, og i VM var jeg daff i kroppen og hadde ingen god følelse. Jeg burde ha vært rutinert nok til å treffe med formen. Jeg håper at det var min egen feil, eller så er de andre helt rå til å toppe formen.

Samme mål

De to siste sesongene er Brandsdal blitt nummer to i sprintverdenscupen sammenlagt. Det store målet er fortsatt å vinne den.

— Det største målet er å få bekreftelsen på at jeg har vært den beste sprinteren gjennom hele sesongen, men da nytter det ikke å tryne og bli disket. Da taper du for mange poeng. Jeg må unngå de dagene da jeg ikke får noen poeng. Finn-Hågen vært i alle finaler, bortsett fra en da også han ble disket, forklarte Brandsdal. (©NTB)