Det norske OL-håpet om sitt nye påfunn: - Jeg hadde lyst til å se hvor ille det blir. Det er et eksperiment

Daniel-André Tande med ny hårmote.

Daniel-André Tande (t.v.) er langt unna Robert Johansson når det gjelder bart.   Foto: Martin Slottemo Lyngstad

langrenn

PYEONGCHANG: Skihopperen Daniel-André Tande har anlagt bart, skjegg og hårknute i nakken.

– Det er veldig få som legger merke til den, mener han selv om hårene under nesen.

Er det et nytt image? Tande, som skal OL-debutere i normalbakken lørdag, mener selv at han har det, og han er dessuten blitt en trassig type. For han vil ikke høre på kommentarer og gode råd. Mange mener han bør fjerne hårene i ansiktet.

– Jeg hadde lyst til å se hvor ille det blir. Det er et eksperiment, sier han.

– Hva sier samboeren?

– Hun synes det er morsomt at jeg ikke gidder å barbere meg når andre sier at jeg skal gjøre det, sier han.

Verdensmesteren i skiflyvning forteller at han begynte å spare ved juletider.

– Jeg hadde sagt at jeg ikke skulle barbere meg før jeg vant en individuell seier denne sesongen, og det gjorde jeg i Oberstdorf. Men jeg sa ikke at jeg måtte, sier kongsberghopperen, som gikk til topps under VM i Tyskland i januar.

Han har tenkt å la hår og skjegg vokse fortsatt.

På treningen i en litt sliten gymsal, der gjengen spiller volleyball, er lagkamerat Robert Johanssons bart mer ruvende. Den har han fått mye oppmerksomhet for.

– Jeg tror Daniel må tørre å spare lenge hvis han skal få en sånn, sier Johansson, henvendt til Tande.

– Jeg har hatt barten i snart to år, men det er ikke noe veddemål. Det ble bare sånn og det er litt artig. Jeg må prøve å utnytte den oppmerksomheten jeg kan, sier Johansson, og legger til:

– Jeg tror jeg skal klare å slå Tande på bart.

Tegn på å vokse opp

Landslagstrener Alexander Stöckl, som har tre dagers skjeggvekst, men retter det til tre uker, fordi hans skjegg vokser så sakte, sier om «nye» Tande:

– Jeg tror han prøver å bli voksen.

Treneren bryr seg ikke så mye om skjegg og hår, men håper at Tande og de andre skal vise seg frem i den første hoppkonkurransen i OL.

– Robert var vår beste på trening, men Tande sto over to økter og var best i kvalifiseringen. Han er den som har levert de beste resultatene i år.

Tande kom på 8.-plass da, men både Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen tror at det skyldes nerver.

– Ja, jeg tror de kjenner litt på presset, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn