Dyrhaug knuste Northug og co. i Kristiansand

Landslagsløper Niklas Dyrhaug vant lørdag Kristiansand Skifestival.

Niklas Dyrhaug vant dagens Kristiansand Skifestival på Fiskebrygga.   Foto: Heida Gudmundsdottir

langrenn

KRISTIANSAND: Foran et stort publikum ved Kilden og Fiskebrygga i det strålende sommerværet, var Niklas Dyrhaug suveren på jaktstarten. Han rykket fra feltet, bestående blant annet av kanoner som Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug.

– Dette viser at jeg har fått trent bra og at ting flyter. Dette er god trening for oss. Også er det veldig artig å gå når det er så mye folk og god stemning. Når Kristiansand byr på dette været, da koser vi oss, sier Dyrhaug til Fædrelandsvennen.

Northug fornøyd

Andreplassen gikk til Ånund Lid Byggland, som spurtslo Petter Northug, mens Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby ble nummer fem. Dyrhaug vant med ni sekunder foran Lid Byggland.

Petter Northug, som var skifestens klart mest populære utøver, var godt fornøyd med svarene han fikk.

– Jeg har nettopp vært 29 dager i høyden, og når du har vært så lenge vil man være litt seig før det løsner. Det tatt i betraktning, er jeg fornøyd. Men jeg vil nok være mye sterkere i Sandnes, sier Northug, og sikter til Blinkfestivalen senere i sommer.

Weng vant dameklassen

I kvinneklassen gikk Heidi Weng ut i tet etter prologseier, men hun ble tidlig tatt igjen av Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Anne Kjersti Kalvå, og sammen dannet disse en trio, som fotfulgte hverandre i runde etter runde rundt Fiskebrygga.

Heidi Weng vant kvinneklassen i Kristiansand Skifestival, foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Anne Kjersti Kalvå.  Foto: Heida Gudmundsdottir

Til slutt var det spurtsterke Weng som vant foran Uhrenholdt Jacobsen og med Kalvå på tredjeplass.

Ausland nummer tre i juniorklassen

I juniorklassen for herrer gikk Oddersjaa-gutten Ådne Ausland ut i tet, etter en strålende prolog. Dessverre holdt ikke kreftene helt inn på jaktstarten, men unggutten berget en tredjeplass – ni sekunder bak vinner Tore André Melberg fra Gjesdal. Marnardølen Torje Usland Dahl snek seg også foran Ausland, og ble nummer to.

I juniorklassen for jenter stilte kun tre jenter til start, og her vant Audhild Espedal fra Bjerkreim foran Oddersjaa-jentene Kristine Amundsen og Kaja Ausland.