Et fall på ski tvinger Hareide til å endre VM-plan: – Smertene er ulidelige

Åge Hareide må avbryte Danmarks treningsleir i Abu Dhabi.

Åge Hareide, her fra en tidligere anledning, må reise hjem fra Danmarks treningsleir.   Foto: Bagger, Henning / Scanpix Denmark

langrenn

Sverige - Danmark 1–0

Fra tribunen så Åge Hareide Danmark tape for Sverige under en treningskamp i Abu Dhabi torsdag. Nå må landslagstreneren reise hjem til Norge.

Det bekrefter han selv overfor dansk TV 2.

Smertene etter et fall på ski i julen er blitt for store.

– Smertene er ulidelige, og jeg har ingen følelse i det ene beinet, sier Hareide til den danske TV-kanalen.

Går utover VM-plan

Hareide reiser hjem lørdag. Dermed går han glipp av kampen mot Jordan på mandag.

For Hareide er det verre å tenke på at fallet på ski får konsekvenser for forberedelsene til sommerens VM i Russland.

Hareide har hatt planer om å reise rundt for å besøke VM-aktuelle spillere i deres klubber. Dette var tenkt som et viktig grep for å stille best mulig forbreredt til VM, men rundturen blir nå utsatt.

– Jeg skal hvile og ha nye undersøkelser i Molde. Blir det ikke bedre, må jeg på operasjonsbordet, sier Hareide til dansk TV 2.

Assistenten ledet laget

Assistent Jon Dahl Tomasson ledet Danmark i torsdagens treningsoppgjør, som Sverige avgjorde med kampens siste spark.

Jordan Larsson, sønn av tidligere storspiller Henke, sendte i vei et skudd i tredje tilleggsminutt. Det traff tverrliggeren, og Gustaf Nilsson rakk returen før keeper Frederik Rønnow.

Dermed ble den Brøndby-eide Silkeborg-spissen matchvinner for Sverige.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn