Even Northug får verdenscup-sjanse etter forfall

Endring i troppen til verdenscupen i Dresden.

Even Northug skal gå verdenscup i Dresden.   Foto: RUNE PETTER NESS

langrenn

Håvard Solås Taugbøl følte ikke at kroppen spilte helt på lag under torsdagens NM-sprint. Det er bakgrunnen for at han gir fra seg plassen til helgens verdenscuprenn.

I stedet får Even Northug (22) sjansen i verdenscupen.

I tyske Dresden skal det gås sprint fri teknikk lørdag og lagsprint søndag. Konkurransene er ikke med på å danne grunnlag for OL-uttaket.

Yngstebror Northug skal konkurrere mot et felt der Johannes Høsflot Klæbo er den store favoritten. Klæbo var torsdag knusende overlegen i NM-sprinten.

Even Northug ble nummer ni. Da han fikk verdenscup-sjansen under sprinten i Drammen i 2015, kom han seg ikke videre fra prologen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn