Falla er vinner av sprintcupen etter Nilsson-sykdom

Stina Nilsson har blitt syk og mister verdenscupavslutningen i langrenn i Falun kommende helg. Dermed har Maiken Caspersen Falla vunnet sprintcupen.

Maiken Caspersen Falla vant sprintcupen.  Foto: NTB scanpix

langrenn

Det er svenske Aftonbladet som onsdag melder at Nilsson går glipp av kommende helgs avslutningsrenn på hjemmebane på grunn av en forkjølelse.

Falla vant verdenscupsprinten i Drammen forrige onsdag, mens Nilsson ble nummer to. Med den seieren er Falla 48 poeng foran Nilsson i kampen om sammenlagtseieren i sprintcupen når kun ett sprintrenn gjenstår.

Avslutningsrennet i Falun går kommende fredag. Der ligger kun 50 sprintpoeng i potten. Mye tyder dermed på at Falla uansett ville ha vunnet den gjeve sprintkula.

Nilsson ga opp

Det gikk også Nilsson langt i å innrømme etter rennet i Drammen.

– Det er bare å gratulere. Det kjennes ut som om Maiken har vunnet cupen nå, sa hun til NTB da.

Falla ville derimot ikke ta noe for gitt.

– Det er ikke avgjort, da måtte jeg jo hatt et forsprang på over 50 poeng. Men jeg har veldig lyst til å vinne den kula, sa hun.

Nå kan den norske sprintdronningen feire sin tredje strake seier i sammenlagtseier allerede før hun går til start i Falun.

Pallplass på pallplass

I OL i Pyeongchang endte duellen mellom Falla og Nilsson med svensk seier. Nilsson ble olympisk mester, mens Falla tok sølvet.

Falla har vært på pallen i samtlige sprintrenn denne sesongen med ett unntak. I Ruka ble hun offer for en solid norsk smørebom og gikk ikke videre fra prologen.

Nilsson erstattes av Linn Sömskar i den svenske troppen til kommende helgs renn i Falun.

Verdenscupavslutningen i den svenske skimetropolen avvikles som en såkalt minitour. Fredagens sprint etterfølges av en 10 kilometer i klassisk stil lørdag, før det hele avrundes med skøytejaktstart over samme distanse søndag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn