Får skryt av NRK-ekspert: – Sesongstarten er lovende

Silje Theodorsen (23) fikk det tøft på dagens 10 kilometer skøyting, men får skryt fra NRK-ekspert.

Silje Theodorsen (23) fikk det tøft med tre løp på tre dager.   Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

langrenn

23-åringen ble nummer sju fredag, og fulgte opp med en sterk 13.-plass på lørdagens sprint under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

Tre renn på tre dager ble imidlertid i tøffeste laget for Kvaløysletta Skilag-løperen. I mål var hun like i overkant av to og et halvt minutt bak vinneren Marit Bjørgen – og endte på en 18.-plass.

– Det ble litt tøffere i dag for Silje etter kanonløpet på fredag. Tre renn på tre dager er en stor påkjenning, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn på direktesendingen.

Les også: Silje (23) har blitt «tvunget» til å trene mindre i høst - fredag overrasket hun alle

– Lovende sesongstart

Likevel mener den erfarne langrennseksperten at Theodorsen skal være fornøyd med helga.

– Uansett er sesongstarten lovende for Theodorsen, sa Bjørn idet Theodorsen passerte målstreken.

Bjørn tror Theodorsen har muligheter for verdenscup før jul.

– Silje banker på verdenscup-døra. Spesielt på Lillehammer (om to uker) med nasjonal kvote er mulighetene gode. Det er tydelig at det har vært en bra «go» i Team-Nord-Norge-laget, sa Bjørn før dagens konkurranse.

– Verdenscup kan være motivasjon når man virkelig har melkesyre. Det er fantastisk mange gode skiløpere her, men jeg skal i alle fall gjøre mitt beste. Starten her har vært en drøm, så det er veldig artig, sa Silje Theodorsen selv før dagens løp.

Svenkerud imponerte

På en dag hvor Theodorsen fikk det tøft, var det en annen løper fra Kvaløysletta Skilag som imponerte.

Den 31 år gamle legen Berthe Annette Svenkerud gikk inn til en sterk 15.-plass.

– Hun er ofte topp 15 i nasjonal sammenheng. Imponerende, sa NRKs kommentator Jann Post.

Eirik Valnes og Torgeir Sulen Hovland gikk ikke dagens konkurranse på Beitostølen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn