Fikk seg en overraskelse på medaljeseremonien. Nå håper Fredrik Riseth på OL-plass

Langrennstalentet fikk NM-bronse etter at konkurrenten ble diskvalifisert.

Fredrik Riseth fikk NM-bronse etter diskingen av Kasper Stadaas.   Foto: RUNE PETTER NESS

langrenn

Det var ingen som kunne gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo i sprintfinalen i NM, men den som holdt følge med gullvinneren lengst var Fredrik Riseth fra Melhus.

Men da Klæbo satte i gang med den velkjente løpingen opp den første bakken, havnet Riseth i ingenmannsland mellom Klæbo og resten av feltet.

– Jeg følte jeg holdt godt følge med Klæbo i semifinalen, og håpet at det samme ville skje i finalen. Jeg holdt brukbart følge, i alle fall bedre enn de andre en stund. Men da jeg havnet midt mellom feltet og Klæbo tok det ikke lang tid før jeg stivnet, sier Riseth til Adresseavisen.

Inn på oppløpet måtte han se medaljen ryke da både Eirik Brandsdal og Kasper Stadaas gikk forbi. Men da medaljene skulle deles ut, stoppet plutselig seremonien opp. Juryen hadde disket bronsevinner Stadaas, og Riseth ble tildelt bronsen.

– Det er merkelig å få medaljen på den måten, jeg forstår fortsatt ikke helt det som har skjedd. Men det er uansett artig å få en NM-medalje på seniornivå, sier Riseth.

Ifølge Dagbladet ble Stadaas disket for to regelbrudd som ga to gule kort. Først tok han et skøytetak i svingen etter den siste bakken, og sekunder etter skjærer han over skiene til Riseth.

– Det er også et regelbrudd, men ikke et alvorlig et. Men det går en konsekvens, to gule kort og disk, sier Torbjørn Broks Pettersen i juryen til avisen.

Riseth sier følgende om situasjonen som førte til det siste gule kortet.

– Jeg føler ikke at han skjærer over skien min, men det er fordi jeg stanser opp. Hadde jeg stått på retten min og ikke avventet, hadde det blitt kontakt, sier han.

Før NM ble han nevnt som en av outsiderne til OL-plass på sprint, og den tidligere juniorverdensmesteren føler ikke at sjansene er mindre etter bronsemedaljen.

– Jeg må ha troen på det. Jeg har gjort det bra i nesten alle rennene jeg har gått i, og jeg har en mulighet til å gjøre det bra i Planica. Jeg føler selv at jeg er i godt slag, sier Riseth.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn