Hoppkrangel for åpen scene: «De er i megakrise»

Østerrikerne er i sin egen hule i Innsbruck, men der er det «krig».

Avisene flommer over av beske kommentarer om østerriksk hoppsport.   Foto: METTE BUGGE

langrenn

INNSBRUCK: Avisene oversvømmes av kritiske bemerkninger, for nå er det østerrikerne som er ille ute i hoppsirkuset.

«Ørnene er i megakrise», heter det i avisen Österreich - med et bilde av Stefan Kraft som tar hendene opp til ansiktet.

HOPPUKA SAMMENLAGT:

1. Kamil Stoch, Polen - 563,1 poeng

2. Richard Freitag, Tyskland - 551,3 poeng

3. Dawid Kubacki, Polen - 530,8 poeng

4. J. Kobayashi, Japan - 526,3 poeng

5. Anders Fannemel, Norge - 525,5 poeng

6. Johann A. Forfang, Norge - 518,7 poeng

Den samme Kraft kom på 5.-plass i kvalifiseringen onsdag som beste hjemmehopper, med landsmann Michael Hayboeck på 14.-plass.

Kvalifiseringen ble vunnet av japanske Junshiro Kobayashi.

Beste norske ble Daniel André Tande som nummer syv, Johann André Forfang fire plasser bak. Alle de norske er klar for Hoppukas tredje renn.

Irritert på én kritiker

Men striden i Østerrike handler om nasjonens «ørner» som de kalles. Og nå sliter de med å få nok luft under vingene.

Sjeftrener Heinz Kuttin sier det føles som et slag i magen og at situasjonen er vanskelig. For det var veldig spesielt at én av favorittene, Kraft, ikke engang kom med til finalen i nyttårshopprennet.

Gregor Schlierenzauer ble nummer 19 som nasjonens beste - det verste resultatet på 39 år. Han ble nummer 22 i onsdagens kvalifisering.

– Det som irriterer Kuttin aller mest er imidlertid at den tidligere sjeftreneren Alex Pointner har kritisert sin etterfølger så det holder, sier journalist Siegfrid Lutzow i Der Standard i Wien.

Han har fulgt denne turneringen i en årrekke, og forteller om at Pointner har en egen spalte i avisen Tiroler Tageszeitung. Der er han ikke nådig.

Tungt å svelge

Kuttin slår tilbake og forstår ikke hvorfor forgjengeren oppfører seg slik. Er det noe som opprører ham er det nettopp det.

– Normal kritikk er helt OK, men det han gjør er ikke akseptert, sier Kuttin.

Ernst Vettori, den tidligere storhopperen, sier i avisen Kurier:

– Vi skal på ingen måte skjønnmale og dekke over. Vi skal undersøke alle detaljer, for vi må prestere.

Må se fremover

– Nå har ikke Stefan Kraft noe trykk på seg lenger, siden han ikke har noen mulighet i Hoppuka sammenlagt. Jeg tror han vil lære av alt dette, sier Kuttin.

Stefan Kraft var motløs i Garmisch-Partenkirchen. Nå skal han hoppe på hjemmebane i Bergiselbakken torsdag.   Foto: Matthias Schrader / TT / NTB scanpix

Journalist Lutzow er enig i at det har vært mange problemer denne sesongen, og ikke som i årene da Thomas Morgenstern og Schlierenzauer var på topp og Østerrike vant syv hoppuker på rad.

– Kraft er på høyt nivå, men ikke som tidligere. Flere av de andre har hatt skader, som Diethart.

Den tidligere hoppukevinneren har hatt tre stygge fall og er ikke engang med her. Han fikk en liten hjerneblødning ved inngangen til sesongen.

Gregor Schlierenzauer ødela korsbåndet under alpinkjøring i USA etter sesongen i fjor. Han bygger seg sakte opp igjen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn