Klæbo kan juble: FIS-toppene beholder favorittøvelsen hans

Men det blir trolig med forandringer.

ohannes Høsflot Klæbo har vært fullstendig suveren i klassisk sprint.  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

langrenn

COSTA NAVARINO: Det har vært en pågående diskusjon om det man skal fortsette med klassisk sprint og skiathlon i langrenn. Tirsdag kom langrennskomiteen i det internasjonale Skiforbundet (FIS) med sin avgjørelse under kongressen i Hellas: De velger å beholde begge.

– Vi er veldig glade for at vi har klart å beholde både klassisk sprint og Skiathlon, sier Åge Skinstad, medlem FIS´verdenscupkomité til Adresseavisen.

Dette skrev vi før avgjørelsen ble tatt:

Skal teste nye elementer

Han forteller at det er blitt jobbet hardt for å beholde øvelsene på programmet.

– Vi måtte akseptere å teste «tekniske elementer» i enkelte sprintrenn, og vi mistet skiathlon i U23- og junior-VM, sier Skinstad.

Åge Skinstad er glad for avgjørelsene som er tatt i Hellas.  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I tillegg er konklusjonen at Lillehammer skal være fast arrangør av verdenscuprenn i skiathlon hvert år fra høsten 2019.

Østerrike ønsket å stryke klassisk sprint for godt. Også Tsjekkia snakket mot øvelsen. Alle andre ville beholde den.

– Men tett ved 50 prosent ville fjerne Skiathlon, sier Skinstad. Frankrike, Polen, Slovakia, Tsjekkia og Østerrike var de sterkeste motstanderne, forteller han.

Nå skal det utredes hvilke tekniske elementer som kan brukes i sprint. Det skal testes ut i noen år før det eventuelt tas i bruk i mesterskap.

Denne saken kommer opp igjen under høstmøtet i Zürich.

Bra for Klæbo

At klassisk sprint ikke forsvinner, er gode nyheter for blant andre Johannes Høsflot Klæbo. Det er regnet som den norske skistjernens aller sterkeste distanse, og han har dominert fullstendig på sprintøvelsen siden han slo igjennom.

Han har blant annet utklasset konkurrentene en rekke ganger med sine særegne Klæbo-klyv.

Skiathlon er også en distanse nordmenn har hatt mye å juble for. Blant annet tok herrene gull, sølv og bronse under OL i Sør-Korea i februar.

Endringer på stafettene

Norge tapte stafettkampen i samme komitémøte.

Fra og med VM i Oberstdorf 2021 skal herrestafettene være 4 x 7,5 kilometer. Norge ønsket å beholde 4 x 10 kilometer, men endringen gikk gjennom med åtte mot seks stemmer.

Kvinnene fortsetter med 4 x 5 kilometer.

– Vi ville gjerne hatt en halvtime ekstra TV-tid, og synes ikke det var nødvendig å endre vår mest populære øvelse. Men jeg skjønner litt de mindre nasjonene, som mener det blir jevnere, sier Skinstad om endringen hos herrene.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn