Klæbo og Northug møtes til ny duell

Johannes Høsflot Klæbo får bryne seg mot blant andre Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby i Skarverennet kommende lørdag.

Petter Northug under showrennet i Granåsen sist uke.   Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

langrenn

Deltakelsen i det tradisjonelle turrennet er formidabel for begge kjønn. Det er ikke å overdrive at deltakerlisten holder verdensklassenivå i rennet som går mellom Finse/Haugastøl og Ustaoset.

Rennet er regnet som sesongavslutning for svært mange løpere.

I kvinneklassen stiller blant andre fjorårets vinner Ingvild Flugstad Østberg sammen med Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng og finske Krista Pärmäkoski.

For den som vil oppleve Marit Bjørgen en siste gang er dette sjansen. 38-åringen går sitt siste skirenn i Skarverennet. Når neste sesong starter, har Bjørgen lagt opp.

Herrene Klæbo, Northug og favoritt og fjorårsvinner Sundby utfordres blant annet av Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Chris Jespersen og sveitseren Toni Livers for å nevne noen.

Her er oversikten over eliteløperne som er på startstrek:

Menn:

Martin Johnsrud Sundby

Petter Northug

Toni Livers

Hans Christer Holund

Sjur Røthe

Andrew Musgrave

Emil Iversen

Pål Golberg

Simen Andreas Sveen

Johannes Høsflot Klæbo

Vetle Thyli

Morten Eide Pedersen

Chris Jespersen

Tord Asle Gjerdalen

Sindre Bjørnestad Skar

Anders Gløersen

Vetle Sjåstad Christiansen

Sondre Turvoll Fossli

Simen Hegstad Krüger

Eirik Brandsdal

Stian Hoelgaard

Eirik Brandsdal

Niklas Dyrhaug

Martin Løwstrøm Nyenget

Morten Eide Pedersen.

Kvinner:

Marit Bjørgen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Ingvild Flugstad Østberg

Ragnhild Haga

Serena Boner

Martine Ek Hagen

Silje Øyre Slind

Astrid Øyre Slind

Sandra Ringwald

Elisabeth Schicho

Hanna Kolb

Lotta Udnes Weng

Tiril Udnes Weng

Mari Eide

Marthe Mælum Johansen

Krista Pärmäkoski

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn