Legkov går ut mot ryktene: – Jeg legger ikke opp før dette er over

Legkov bryter tausheten og sier han ikke har gitt opp karrieren.

En russisk skileder sier at Legkov har bestemt seg for å legge opp.   Foto: BILDBYR ÅN

langrenn

Det var svenske Aftonbladet som lørdag skrev at Aleksandr Legkov etter all sannsynlighet har bestemt seg for å legge opp.

Den russiske skiløperen ble i november utestengt fra alle framtidige OL av IOC, og ble fratatt begge medaljene han fikk under OL på hjemmebane i Sotsji.

Hevdet han ble feilsitert

I slutten av november ble han også utestengt av Fis, og får dermed ikke lov til å gå verdenscuprenn. Utøveren har anket utestengelsene til Cas, men nå tyder det meste på at karrieren til 34 år gamle Legkov uansett er over.

En russisk skileder sa til Aftonbladet at det er slutt, og at det blir ikke noe mer fra skistjernen. Den svenske avisen navnga ikke lederen, men den russiske landslagssjefen Markus Cramer gikk langt i å bekrefte at karrieren til Legkov er over.

– Det er vel ikke hundre prosent, men det går mot det ja. Trolig slutter han, men det viktigste for Aleksandr akkurat nå er å få beholde medaljene fra OL i Sotsji. Saken i Cas er det eneste som betyr noe nå, sa Cramer til avisen.

I ettertid hevdet Cramer at han føler seg feilsitert av den svenske avisen, og benektet at Legkov har bestemt seg.

– Legkov venter på beslutningen fra Cas, og vil da bestemme seg for sin sportslige framtid, sa han til NRK.

Legkovs uttalelse

Og lørdag kveld bryter den russiske skistjernen selv tausheten han har hatt i lang tid. Han benekter at karrieren er over til det russiske nyhetsbyrået R-sport.

– Når jeg har bestemt meg så gir jeg beskjed selv. Akkurat nå trener jeg så godt som jeg kan, jeg har ikke tenkt å legge opp før dette er over, sier han til nyhetsbyrået.

Cramer fortalte at Legkov er i Russland, men at han ikke trener så mye for tiden. Aftonbladet spurte den tyske treneren om hva han synes om avslutningen på karrieren til Legkov, og fikk følgende svar:

– Jeg blir veldig lei meg. Aleksandr har vært en veldig suksessrik langrennsløper i mange år, og har vunnet mange konkurranser. At han avslutter karrieren sin på denne måten - det er veldig synd, sa Cramer til Aftonbladet.

Aleksandr Legkov er en av mange russiske utøvere som har blitt utestengt av Fis og IOC etter avsløringene om den russiske statsstøttet dopingskandalen. Russland som nasjon er utestengt fra OL i Sør-Korea, men russiske utøvere som kan bevise at de er dopingfrie kan konkurrere under nøytralt flagg.

Det russiske langrennslaget har bestemt at utøvere som får lov, kan konkurrere, en komite i IOC bestemmer hvilke utøvere som får delta.