Northug-planen holder: Dette blir trolig neste renn

Petter Northug har vært frisk og fått trent som planlagt etter Gålå-rennene.

Petter Northug har fått trent bra den siste tiden.   Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

langrenn

Neste helg går han sannsynligvis i Sverige. Det skjer samtidig som stjernene starter i verdenscupen som arrangeres i Davos (Sveits).

– Han er i Trondheim og trener etter den planen vi har. Det går bra, og planen står ved lag og er at dette skal ende i at han går skandinavisk cup i Östersund neste helg, sier landslagets sprinttrener Arild Monsen til NTB.

Han merker en voldsom pågang fra mediene rundt status på Northug.

– Det har aldri vært noe av i nærheten av dette omkring en utøver så lenge jeg har vært med, sier Monsen.

– Ingen nye sykedager for ham i det siste?

– Nei, han er berget gjennom og kjører også litt hardtrening.

LEST DENNE KOMMENTAREN? Det var her Northugs krise fikk et ansikt

Tungt

Northug har ikke vært i nærheten av god form de siste par sesongene. Han gikk norgescup på Gålå for halvannen uke siden. Der ble han nummer to i sprinten.

Neste renn utenlands for Northug blir den skandinaviske cupen i Östersund om snaut halvannen uke. Skal han rekke vinterens store fest, VM i Seefeld, må han komme i slag om ikke så lenge.

– Per dags dato er jeg langt unna å ta meg videre fra en prolog i verdenscup. Jeg ser ikke noe poeng i det, så da er det veldig liten vits å gå der, sa Northug etter Gålå-sprinten.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn