OL-vinner har fått brystkreft

Amerikanske Kikkan Randall er rammet av sykdommen.

Kikkan Randall er rammet av brystkreft. Her fra OL i Pyeongchang sist vinter.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

langrenn

Tidligere langrennsløper Kikkan Randall (35) er rammet av brystkreft. Amerikaneren vant OL-gull på kvinnenes lagsprint i februar.

Randall bekreftet selv nyheten på Instagram onsdag.

– Det er skremmende å få en kreftdiagnose. jeg har lurt hver dag på hvordan dette kunne skje meg. Men jeg har lovet meg selv å være positiv og aktiv gjennom behandlingen, skriver 35-åringen.

– Selv om prognosen er god, kommer livet mitt til å forandres i månedene som kommer.

Den tidligere skiløperen er i hjembyen Anchorage i Alaska for behandling. Hun startet sin første cellegiftkur mandag.

Sammen med Jessica Diggins tok Randall et overraskende gull i kvinnens lagsprint i vinter-OL i Pyeongchang i februar. Det var USAs første OL-gull i langrenn.

35-åringen la opp etter årets sesong. Hun har tidligere vunnet et VM-gull i lagsprint (2013) og verdenscupen sammenlagt i sprint tre ganger.

I 2008 ble hun diagnostisert med Factor V Leiden, som er en genetisk mutasjon som forsterker sjansen for alvorlig blodpropp.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn