Overraskende norsk seier etter spurtdrama

Målfoto måtte til for å kåre vinneren.

Sindre Bjørnestad Skar vant lørdag.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

langrenn

Saken oppdateres

For blant tre nordmenn i finalen, var det Sindre Bjørnestad Skar som trakk det lengste strået og sikret sin første seier i verdenscupen noensinne.

Det skjedde etter en uhyre jevn duell med amerikanske Simeon Hamilton.

– Det var veldig deilig. Jeg hadde en følelse av at jeg var foran, men det var veldig jevnt. Jeg forsøkte bare å beholde roen og gjøre en god spurt, sa vinneren i et intervju vist på NRK etter løpet.

Klæbo på pallen igjen

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer tre. Han har dermed ikke havnet utenfor pallen i en verdenscupsprint siden han debuterte på seniornivå denne sesongen.

– Det er rett og slett imponerende, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

De norske herrene imponerte stort i prologen, med tre løpere blant de fire beste – der Håvard Solås Taugbøl var raskest. Fem av fem nordmenn gikk til kvartfinalene.

Johannes Høsflot Klæbo har gjort seg bemerket tidligere i sesongen, og i lørdagens kvartfinale sendte han et skremmeskudd til konkurrentene da han spurtet inn til seier.

– Han virker veldig sterk, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland fra kommentatorbua.

Måtte avgjøres på målfoto

Også Taugbøl og Sindre Bjørnstad Skar kvalifiserte seg for semifinale, der de spurtet inn til dobbelt norsk og dermed ble klare for finale.

I den andre semifinalen var det Klæbo og Pål Golberg av norske innslag. 20 år gamle Klæbo imponerte igjen, og gikk videre til finale sammen med italienske Pellegrino, mens Golberg måtte takke for seg med sin tredjeplass.

I finalen ble det et voldsomt spurtoppgjør mellom Sindre Bjørnstad Skar og amerikanske Hamilton om seieren. Det måtte avgjøres på fotofinish hvem som stakk av med seieren.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn