Petter Northug står over resten av NM

Langrennsstjernen sliter fortsatt med sykdom.

En syk Petter Northug står over NM.  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

langrenn

Det bekrefter trener Stig Rune Kveen overfor NRK.

– Han kan ikke gå skirenn i morgen. Han er fortsatt ikke helt frisk, sier han til kanalen.

Onsdag ble det klart at Petter Northug måtte stå over sprinten i Gåsbu. Det var sett på som en av 32-åringens siste muligheter til å overbevise før OL-uttaket.

Fredag ble det altså klart, ikke overraskende, at Northug heller ikke kan gå lørdagens 30 kilometer.

Nå retter han fokus mot verdenscup i slovenske Planica neste helg – hans siste sjanse til å sikre OL-plass. Northug har gått ett renn i 2018. Det endte med en 48. plass da han gikk 30 kilometer i skandinavisk cup i Piteå forrige helg.

At han endte over fem minutter bak vinner Mattis Stenshagen vekket oppsikt. Flere eksperter var bekymret for at det var siste spiker i Northugs OL-kiste. Trener Kveen tok derimot resultatet med ro.

– Jeg skjønner at det (resultatlisten) kan se brutalt ut, men det viktigste var at Petter fikk gjennomkjøringen han trengte, sa Kveen til NTB.

Sykdommen føyer seg inn i rekken av ting som ikke har gått Petter Northugs vei denne sesongen. 32-åringen gikk ikke renn mellom verdenscupsprinten i Lillehammer i begynnelsen av desember og Strindheimstafetten på nyttårsaften.

I tillegg ble han vraket til Tour de Ski, noe han selv mente var nødvendig for å prikke inn OL-formen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn