Suksess for Northug – knuser bok-konkurrentene

Over 60 000 eksemplarer av «Min Historie» er blitt solgt.

Petter Northugs bok «Min Historie» er populær.  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

langrenn

Petter Northug er i en egen klasse blant høstens mange sportsbøker. Langrennsprofilen selger så det gnistrer.

Få dager etter utgivelsen i slutten av oktober gikk boka «Min historie» (skrevet av Jonas Forsang) om Northug inn på bokhandlernes bestselgertopp.

– Jeg hadde nesten glemt hvor godt det føles med en førsteplass. Dette er inspirerende, var Northugs kommentar til NTB om suksessen.

– Dette er en eksepsjonell situasjon, ikke minst tempoet i salget. Det har overgått forventningene helt, sier Forsang.

62 000 eksemplarer

Boka er nå oppe i et opplag på 62.000. Den er nylig solgt til Estland, er ute på markedet i Finland og skal snart også lanseres i Sverige, alle tre land med sterk langrennstradisjon.

NTB har bedt om en salgsrangering fra Bokhandlerforeningen for til og med forrige uke. Dette gjelder salg i hele 2018, og utgivelsestidspunkt kan spille inn.

«Min historie» ligger på åttendeplass i kategorien sakprosa. Der topper Thomas Erikssons «Omgitt av idioter».

«Min Historie» er skrevet av Jonas Forsang.   Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Det er langrenn også nærmest Northug blant sportsbøkene. Oddvar Brå-prosjektet «Oddvar Brå – et skiløperliv» (forfatter Thor Gotaas) ligger på 32.-plassen.

Ingebrigtsen-familien på 65. - plass

Løperfamilien Ingebrigtsen er blitt et norsk fenomen etter TV-serie og storsuksess på friidrettsbanen. Pappa Gjerts «Kunsten å oppdra en verdensmester» ligger som nummer 65.

Fotballprofilen Bernt Hulsker forteller om sitt liv og karriere i «Alt fra Hulken» og kommer inn som nummer 79.

Otto Ulseth har skrevet historien om fotballtreneren Nils Arne Eggens liv og karriere i «Nils Arne – et liv i svart og hvitt». Den ligger foreløpig på plass 91.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn