Svensk skistjerne om dopingsvikt under OL: – Helt sykt

Den svenske skistjernen Calle Halfvarsson reagerer på de tyske avsløringene om angivelig grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under vinter-OL.

Sveriges Calle Halfvarsson reagerer på avsløringene om brist i antidopingarbeidet under vinter-OL.   Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

langrenn

– Skal det være på det nivået fungerer jo ingen til lengre, sier 29-åringen om avsløringene til den tyske kringkasteren ARD.

Kringkasteren publiserte nylig videomateriale som avdekker grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under OL sist vinter.

ARD har fått tilsendt en video fra en varsler som tilsynelatende viser et ulåst kjøleskap med urinprøver inne på et testrom.

Varsleren er selv med i et landslag og burde ikke kunne ta seg inn i rommet med dopingprøvene. Men døren til rommet var åpen, og låsen på skapet med prøvene ikke steng. Flere utøvere har reagert på sikkerhetsbristene, nå også svenske Calle Halfvarsson, skriver Dagbladet som siterer den svenske avisen Expressen.

– Det er galskap at hvem som helst kan trikse med prøvene våre. Det høres helt utrolig ut. Helt sykt, sier Halfvarsson til den svenske avisen.

Tirsdag sa den norske landslagsdronningen Marit Bjørgen til NRK at hun fikk litt vondt i magen av nyheten, og at hun føler ikke alt var 100 prosent sikkert. Hun opplevde selv svikt i rutinene hos arrangøren.

– Det jeg opplevde da jeg hadde fordelt urinen på a- og b-glassene, var at låsen gikk i stykker da jeg skulle skru igjen. Jeg er glad jeg hadde med meg lege inn, for det var han som oppdaget at det var en sprekk i den, sier Bjørgen.

38-åringen tok to gull, ett sølv og to bronse under vinterens OL før hun la opp som skiløper.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn